Srbija dobija novog Stojakovića: Peđin sin dobio ponudu života, čeka ga blistava košarkaška karijera

Andrej je krenuo očevim stopama

Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Predrag Stojaković je jedan od najboljih šutera koje je srpska košarka ikada imala i jedan od najboljih u istoriji NBA lige, kao i jedan od retkih Srbina koji je uspeo da osvoji šampionski prsten u Americi.

Njegovim stopama mogao bi da krene i njegov sin, koji je nasledio očev dar za košarku, Andrej Stojaković.

Kako prenose američki mediji, a informaciju su podelili i sam Andrej, kao i njegova majka Kamila, Peđin sin je dobio ponudu jednog od najpresižnijih koledža u Americi iz kojeg je izašao veliki broj budućih NBA zvezda. U pitanju je univerzitet Djuk iz Severne Karoline, u kojem su stasavali superstarovi poput Kajrija Irvinga, Džejsona Tejtuma, Zajona Vilijamsona...

Andrej je pre nekoliko dana napunio 18 godina, igra na poziciji krila kao i njegov otac. Visok je 201 centimetar, a verovatno se neće zaustaviti na tome kada je rast u pitanju.

Krasi ga "meka ruka" što je bilo posebno karakteristično za njegovog oca, ali takođe ima i sjajne fizičke predispozicije i sjajan je atleta, pa želi da ostavi svoj poseban pečat u košarci i da ima lični identitet, a da ga ljudi ne gledaju samo kao sina Peđe Stojakovića.

Video: Kako sam otkrio Peđu Stojakovića? U Zvezdi su rekli da nije talentovan, nisu ga zvali na probu

(Telegraf.rs)