Obradović doveo brutalno pojačanje: Stiže Džordan Lojd!

Ponovo će sarađivati, kao što je to bio slučaj i u Zvezdi

Foto: MN Press

Izuzetno je zanimljivo na košarkaškoj "pijaci" ovih dana, gde se ekipe koje igraju Evroligu pojačavaju i sastavljaju timove za novu sezonu.

Veliko pojačanje obelodanio je Monako, pošto je dvogodišnji ugovor potpisao Džordan Lojd, koji će biti deo moćne ekipe koju stvara Saša Obradović.

Nedavno je Monako obelodanio produžetak ugovora sa Majkom Džejmsom, a dolazak Lojda uz Elija Okoboa, garantuje Monaku sjajnu bekovsku liniju, koja će praviti probleme svakoj odbrani u Evroligi.

Podsetimo, Džordan Lojd je pre dve sezone nosio dres Crvene zvezde, gde ga je doveo upravo Saša Obradović, koji će sada ponovo imati priliku da sarađuje sa sjajnim američkim bekom, koji je prošle sezone osvojio VTB ligu pobedivši CSKA u finalu sa 3:1 u seriji.

Lojd je otkrio i da je jedan od razloga za potpis ugovora sa Monakom upravo Obradović.

- Saša i ja imamo poseban odnos. Za njega je bio težak odlazak iz Zvezde, ali i za igrače i za mene. Uvek ću biti zahvalan Saši, on mi je mnogo verovao, dao mi je mnogo prilika u Zvezdi. Razgovarali smo s vremena na vreme. On je veoma strastven trener, koji će vas naterati da radite i da pomerate svoje granice, stalno vas ohrabruje. Zahvaljujući njegovom poverenju sam uspeo da nadmašim sebe. Od Beograda smo uvek bili na istoj talasnoj dužini. Veoma sam srećan što sam se ponovo sreo s njim. To je i jedan od razloga za moj potpis - rekao je Lojd za zvaničan sajt kluba.

Video: Najbolji potez Džordana Lojda u finalu ABA lige

(Telegraf.rs)