Zvezdina najveća "bomba" je plejmejker, može biti bolji i od Markusa Vilijamsa!

Amerikanac Šabaz Nejpier je, navodno, već dogovorio saradnju sa srpskim i ABA prvakom

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Ekipa Crvene zvezde bi u narednoj sezoni mogla biti jača i za momka koji obećava da bude najveće pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana ikad. Prema navodima nekolicne domaćih i stranih medija, košarkaških insajdera i raznih specijalizovanih stranica, ali i prema saznanjima Telegrafa, crveno-beli su u pregovorima sa plejmejkerom Šabazom Nejpierom (30, 191).

Vest koja je obradovala crveno-beli navijački korpus, s pravom, jer je Nejpier jedan od, možemo slobodno reći, najboljih igrača koji se mogu naći na tržištu u ovom trenutku na poziciji organizatora igre. Paker, strelac, ima sve što je potrebno Zvezdi da se vine visoko, i ima veliko iskustvo igranja u najjačoj ligi sveta gde je proveo šest godina.

Posle NBA karijere odlučio se da "pređe baru" i okuša se u Evropi, i to u Rusiji, gde je za Zenit igrao minule sezone, vrlo kratko, jer je već u drugom meču predsezone doživeo težu distorziju zgloba. Maler mu se desio na meču sa CSKA, u finalu Superkupa VTBA lige u septembru.

U polufinalu, Nejpier je odigrao simultanku protiv Uniksa, ubacio je 33 poena (6/8 za tri) i predstavio se evropskoj košarkaškoj publici, no, već u narednoj utakmici, rekosmo, nije imao sreće. Ispostavilo se da je meč sa CSKA bio i poslednji za ovog momka minule sezone, jer je već u februaru, zbog invazije Rusije na Ukrajinu, napustio Zenit i vratio se u SAD. U međuvremenu se oporavio i ponovo je spreman za najjača iskušenja.

Da li je Zvezda njegov naredni izbor u karijeri, znaće se koliko već narednih dana.

Nejpier je u karijeri, pre Zenita, igrao za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu, kratko za Vašington, koji mu je bio i poslednji klub pre Zenita.

(Telegraf.rs)