Partizan doveo igrača Barselone! Oduševljen Grobarima, izveo je "kucanje sezone" u Evroligi

Čeka se samo zvanična potvrda crno-belih da je Dante Egzum, posle Anđušića, drugi novajlija za novu sezonu

Foto: youtube/Euroleague

Novi igrač Košarkaškog kluba Partizan za nardnu sezonu biće Australijanac Dante Egzum (26, 198), saznaje Mozzartsport.

Crno-beli su, dakle, izabrali momka koji je gotovo čitavu svoju karijeru proveo u NBA ligi (Juta, Hjuston), a tek ni celu jednu u Evropi, upravo u Barsi koja mu je bila prvi i jedini klub na Starom kontinentu.

Posle nešto sporijeg početka kod Jasikevičijusa, Egzum je sa protokom sezone postajao sve važniji šraf u igri Katalonaca i neke od svojih najboljih partija pružao upravo u finišu plej-ofa, u mečevima za titulu sa Rel Madridom.

Ljubitelji Evrolige pamte Egzumovu eksploziju protiv Bajerna i zakucavanje koje je za mnoge bilo najbolje i najefektnije minule seozne. Ali Egzum u svom napadačkom repertoaru ima još mnogo aduta koje bi trebalo da demonstrira naredne sezone kod Željka Obradovića.

Momak rođen u Melburnu dobro zna šta je Partizan u evropskoj košarci, o najtrofejnijem srpskom klubu čuo je od bivših saigrača.

- Mislim da je odlučujuća želja bila da igram pred navijačima. Oduvek sam bio fan... Znate, jedan od mojih saigrača voleo je Partizan i uvek mi je pokazivao video sa utakmica njegove ekipe i Partizanove lude navijače. Posebno na mečevima sa Crvenom zvezdom, pa mislim da me je to najviše privlačilo. Onda sam došao u Barselonu... - pričao je nedavno Egzum koji je 2014. godine bio 5. pik Jute.

Egzum je sedam sezona proveo u NBA ligi, osvajač je bronzane medalje na OI u Tokiju 2021. Ono što je takođe važno reći za Egzuma je njegova istorija povreda. Sezonu 2015/2016. je u potpunosti propustio zbog operacije prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena, u oktobru 2017. operisao je rame i vratio se na parket u martu naredne godine, da bi gotovo čitavu debitantsku sezonu u Hjustonu (2021) propustio usled čestih povreda.

(Telegraf.rs)