Jokić ozbiljno shvatio Evrobasket: Superstar Srbije obavio prve preglede pred pripreme Orlova

Nikola Jokić biće jedna od glavnih zvezda predstojećeg Evrobasketa

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Nikola Jokić, po svemu sudeći, je ozbiljno shvatio predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci, pa je tako obavio lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. 

Jokić nije mogao da pomogne reprezentaciji Srbije u FIBA prozorima zbog pravila o osiguranju NBA igrača, a kako može da provede sa ekipom 28 dana pre samog takmičenja obavio je testiranja i privukao veliku pažnju u Zavodu za medicinu sporta.

Iz Zavoda su naveli o kojim testovima je reč.

- Jokić je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavio kontrolu sportske forme. Zavod za sport i medicinu sporta RS proverava zdravstvene sposobnosti, obavlja kontrole utreniranosti i utvrđuje nivo sportske forme sportista radi obavljanja sportskih aktivnosti i učestvovanja na sportskim takmičenjima na kojim se postižu najbolji rezultati. Pored provere i praćenja kondicije i zdravstvenog stanja, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS sugerišu kako i na koji način se može pospešiti sposobnost tela da izvršava zadate zadatke. Budući da je kondicija stanje fizičke sposobnosti, ona pozitivno utiče na mentalno i emocionalno zdravlje, kao i na kvalitet života.

Da podsetimo, Srbija će igrati u Grupi D na Evropskom prvenstvu u Pragu. Evrobasket se igra od 1. do 18. septembra.

Video: Zubac: Jokića niko ne može čuvati

(Telegraf.rs)