FMP doveo još jedno vrhunsko pojačanje: Najbolji igrač polufinaliste poljske lige došao u Železnik!

Bo Bič iz ekipe Čarnog iz Slupska naredne sezone na Jadranu

Foto: Daniel Bockwoldt / AFP / Profimedia

Ozbiljno se sprema FMP iz Železnika za narednu sezonu! U godini koja predstoji, Panteri će se boriti na više frontova, pošto će pored ABA lige pokušati da se domognu i mesta u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, a tim povodom već je počeo da dovodi sjajna pojačanja.

Posle Trenta Frejzera, jednog od najboljih igrača Univerziteta Ilinois, u Železnik je "sleteo" još jedan Amerikanac. U pitanju je takođe jedan od predvodnika i to ekipe koja je ozbiljno namučila aktuelnog prvaka Poljske, tim Šlonska iz Vroclava u polufinalu tamošnjeg nacionalnog šampionata. Tako će Bo Bič iz Čarnog iz Slupska od naredne sezone zadužiti opremu Pantera.

Reč je o igraču koji igra na krilnim pozicijama, a koji je tokom prošle sezone imao prosek od 13,8 poena po meču uz 6,9 skokova i 1,9 asistencija uz jednu ukradenu loptu i 0,7 blokada.

Pre dolaska u tim Čarnog u Energa Basket ligi, nastupao je za grčki PAOK, potom za nemački sastav Hamburg Tauers, a pre toga je na koledžu nastupao za Nort Florida Ospereje, nakon čega je pokušao da kroz tamošnju razvojnu ligu uđe u NBA. Kada to nije uspeo, usledilo je pomenuto proputovanje kroz Evropu.

Ovaj momak ima 28 godina i nema sumnje da će svojim iskustvom doprineti dobrim igrama Pantera naredne sezone.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)