Debakl Letonaca pred dolazak Srbije: Naši rivali sa velikom glavoboljom, Litvanci im priredili debakl od -36!

Loša predstava našeg protivnika u prijateljskom meču, ali opuštanja u našim redovima ne sme da bude

Foto: MN Press

Reprezentacija Letonije poražena je u prijateljskom meču od selekcije Litvanije i to vrlo ubedljivo pred susret sa Srbijom koji će se u četvrtak odigrati u Rigi u okviru 5. kola prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati na Filipinima, Indoneziji i u Japanu - 98:62.

Probleme su Letonci imali na obe strane. Škripalo je i u napadu, ali i odbrani, pa nije ni čudo što je Litvanija ostvarila trijumf od čak +36 i to u prilično izmenjenom sastavu. Ruku na srce, nije ni naš sledeći rival igrao sa svim glavnim snagama, ali su tu bila braća Bertans, kao i nekoliko standardnih prvotimaca.

Meč je bio faktički gotov već posle prvog poluvremena, kada je Litvanija ubacila 51 poen, naspram samo 37 koliko su dali Letonci. Ipak, poslednja četvrtina je donela potpuni potop Letonije, koja je tu deonicu izgubila sa nadrealnih 31:9, što je i doprinelo ukupno ubedljivom porazu.

Najbolji kod Litvanaca večeras bili su Gitis Mašijulis i Ignas Brazdeikis sa po 17 poena, a dvocifren je bio još Tomas Dimša sa 11 poena. U reprezentaciji Letonije ispred ostalih bili su Lomažš sa 14 poena, potom Davis Bertans sa 10 poena i Gražulis sa osam poena.

Video: Davidovac: Posle razgovora s Pešićem sam odlučio da dođem i igram za reprezentaciju

(Telegraf.rs)