Crna Gora će izgledati moćno: Vučević i Simonović stižu iz NBA lige da pomognu timu da ode na Mundobasket

Dve sjajne adicije za predstojeći kvalifikacioni FIBA prozor

Foto: tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sprema se za nastavak kvalifikacija za Mundobasket koji će se održati naredne godine na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. Posle prve četiri utakmice uvodne faze, ova selekcija ima skor 2-2 i vrlo je blizu da i matematički potvrdi prolazak u naredni krug.

Ipak, bitno je i sa koliko bodova će biti potrebno ući u dalji tok takmičenja, zbog čega će preostala dva duela sa Francuskom i Portugalom biti od velike važnosti. Okupljanje je zakazano već za 20. jun, a susret sa Galskim petlovima je na programu tek 1. jula.

Spisak reprezentacije biće oplemenjen moćnim imenima iz NBA i Evrolige. Od jačih imena tu je Nikola Vučević iz Čikago Bulsa, kao i Marko Simonović, a tu su i Bojan Dubljević iz Valensije, odnosno Nikola Ivanović iz Crvene zvezde.

Na spisku nema Džastina Kobsa iz nepoznatih razloga, a tu je Džona Radebau koji je nedavno dobio crnogorski pasoš, a nastupa za nemački Ludvigsburg. Posle meča sa Francuzima, Crnogorce čeka Portugal 4. jula na gostujućem parketu.

Kompletan spisak crnogorske reprezentacije čine: Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Nikola Pavlićević (SC Derby), Ivan Drobnjak (Budućnost), Vladimir Mihailović (Mornar), Petar Popović (Budućnost), Jovan Kljajić (Prijenai), Luka Bogavac (Mega), Fedor Žugić (Ulm), Dino Radončić (Saragosa), Džona Radebau (Ludvigsburg), Andrija Grbović (Mega), Radosav Spasojević (Sutjeska), Vladimir Tomašević (Sutjeska), Đorđije Jovanović (Partizan), Nemanja Radović (Mursija), Vasilije Baćović (SC Derby), Aleksa Ilić (SC Derby), Bojan Dubljević (Valensija), Emir Hadžibegović (SC Derby), Zoran Nikolić (Budućnost), Filip Barović (Budućnost), Nikola Vučević (Čikago Buls), Marko Simonović (Čikago Buls), Marko Todorović (Peking Rojal Fajters).

Video: Velika sreća u domu bivše košarkašice koja je preživela tešku nesreću: Nataša Kovačević trudna

(Telegraf.rs)