Strani mediji o košarkaškom mulju u Srbiji: "Istorijska odluka Obradovićevog Partizana"

Ponovo se o nama piše onako kako ne želimo da se o nama piše i za to smo sami krivi...

Foto-montaža: marca.com, eurohoops.com, index.hr, gazzetta.gr

Odluka Košarkaškog kluba Partizan da se ne takmiči u Superligi ove sezone odjeknula je snažno i u Evropi. Jako kao topovski udar kod glava košarkaša Zvezde i Partizana.

Nažalost, o onama drugi pišu onako kako najmanje želimo da pišu. Ali s punim pravom! Sve ovo dolazi nakon groznih scena u finalu ABA lige, dali smo povoda da najvažnija košarkaška vest iz "zemlje košarke" bude istupanje najtrofejnijg kluba u državi. Samo nekoliko dana pošto su svi pisali "o beogradskoj sramoti" u režiji "navijača".

Zamislite da neki Grk ili Španac, ko god, pročita vest da tim velikog Željka Obradovića neće igrati plej-of domaćeg šampionata jer "nema uslova za tako nešto zbog huligana". Da ni jedan Željko Obradović nema moć da preokrene toksičnu atmosferu na stranu košarke.

Mora da tom strancu ništa nije jasno i da se pita, šta se to, kog đavola, dešava u Srbiji.

Tako danas najtiražniji španski dnevnik "Marca" piše o tome, obaveštava naciju, na jednom od udarnih mesta portala i donosi vest o istupanju Partizana iz ovogodišnjeg takmičenja pod naslovom "Istorijska odluka Obradovićevog Partizana: Istupa iz plej-ofa kao kazna za svoje huligane".

Foto: marca.com

U tekstu je preneseno saopštenje crno-belih posle kojeg je i definitivno postalo jasno da će Superliga ove sezone biti okrnjena, uz već jednog poznatog finalistu koji je tu došao bez borbe sa Partizanom.

Ružna dešavanja iz srpske košarke prenose i grčki, hrvatski, slovenački, italijanski i drugi najuticajniji mediji na Starom kontinentu.

Hrvatski portal "Index.hr", uz sliku Obradovića sa jednog od prethodnih derbija gde izlazi sa terena uz zaštitu žandarmerije, donosi informaciju o odluci crno-belih.

"KK Partizan: Povlačimo se iz srpske lige. Ne želimo biti dio huliganskih pirova", piše Indeks koji takođe u celosti objavljuje saopštenje KK Partizan.

Među prvima je saopštenje i odluku crno-belih preneo i specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops", uz naslov koji je zapravo Partizanova poruka iz objave:

"Partizan se povukao iz plej-ofa srpske lige i traži izbacivanje huligana", kaže naslov vesti na ovom portalu.

Lepo reče Obradović neki dan, posle jedne od utakmica ili ono u šta su se pretvorile ovde utakmice...

"Šta će Evropa da kaže kad vidi šta se ovde radi". Sad je rekla svoje.

Video: Navijači Zvezde vređali Obradovića dok je pričao na konferenciji

(Telegraf.rs)