Počelo je maštanje Delija: Ovo su pojačanja sa kojima bi Zvezda mogla da napadne Fajnal for Evrolige

Čim je završena sezona, počelo je i spekulisanje ko bi mogao sledeće sezone da zaduži dres crveno-belih

Foto: MN Press

Crvena zvezda je uspela da odbrani titulu u ABA ligi i zvanično će sledeće sezone igrati u Evroligi. Iza crveno-belih je uspešna sezona, koja još nije završena, jer je preostalo da se odigra završnica KLS.

Ali, kako je završeno najvažnije takmičenje, tako je počelo i maštanje navijača o sledećoj sezoni u kojoj se nadaju da će Zvezda konačno napraviti iskorak i u Evroligi.

Zvezda je ove sezone bila blizu TOP 8, koji je igrala samo jednom od kako je počela da igra u Evroligi od sezone 2013/14, pa navijači žele konačno da vide svoj tim da se umeša u borbu za Fajnal for i da bude konkurentniji nego što je to bio slučaj do sada.

Ipak, pošto Zvezda svakako po budžetu ne može da parira najjačim evropskim klubovima, koji na godišnjem nivou mogu da izdvoje i više desetina miliona evra, jedno od mogućih rešenja su kvalitetni povratnici po ugledu na Nikolu Kalinića iz prethodne sezone.

Navijači Zvezde su već počeli da spekulišu koga bi mogli da vide u dresu Zvezde naredne sezone. Jedno od najpoželjnijih imena svakako će biti Nemanja Bjelica, koji se sada bori za prsten sa Golden Stejtom, a kome na kraju sezone ističe ugovor sa Voriorsima. Spekulisalo se o Bjelici i prošle sezone, ali je odlučio da ostane u San Francisku i ispostavilo se nije pogrešio. Ipak, pitanje je da li će nakon isteka ugovora imati kvalitetne ponude u Golden Stejtu i da li će ostati u Americi.

Foto: AP/Tanjug

Ime koje je "vlažni san" je i Marko Gudurić. Imao je on ove sezone solidnu rolu u Fenerbahčeu, gde je u Evroligi prosečno beležio 10.2 poena 2,2 skoka i 2,8 asistencija. On sa Fenerom ima ugovor još godinu dana, pa je to sigurno "kamen spoticanja" za eventualni angažman. Iako se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Zvezda izuzetno zainteresovana za Gudurića, njegov agent Miško Ražnatović to je odlučno demantovao.

Foto: MN Press / Instagram: guduric

Nemanja Nedović je takođe neko koga navijači Zvezde iz sezone u sezonu žele da vide ponovo u dresu Zvezde. Nedović je imao odličnu sezonu u Panatinaikosu gde je bio jedan od najboljih igrača, iako su Zeleni loše prošli u Evroligi. Nedović je prosečno beležio 14,3 poena, 2,2 skoka i 3,2 asistencije. Takođe je problem i što sa Panatinaikosom ima ugovor na još godinu dana.

Foto: MN Press

Njegov klupski saigrač Stefan Jović je realnija opcija. Nišlija je svojevremeno briljirao u dresu Zvezde i to baš u sezoni kada je jedini put i igrala u Top 8 Evrolige. Međutim, poznato je da često ima problema sa povredama, a to je bio slučaj i u Panatinaikosu, pa je pitanje koliko bi Zvezda bila spremna da rizikuje.

Foto: Marko Jovanović

Igrač koji bi ponovo mogao da se nađe na radaru Zvezde je i Filip Petrušev, koji igra na poziciji koja je Zvezdi bila problematična tokom ove sezone, a to je pozicija centra.

Petruševa su pominjali mnogi i početkom godine, ali Efes nije želeo da ga pusti. Posle loše sezone u Turskoj, sasvim je sigurno da mu je potrebno da "oživi karijeru", pa povratak u Srbiju nije nerealna opcija. Ipak, nema sumnje da će zainteresovan biti i Partizan.

Foto: MN Press

Sasvim je sigurno čeka nas izuzetno zanimljivo leto kada su u pitanju transferi na Malom Kalemegdanu. Ukoliko bi Zvezda uspela da dovede neko od ovih imena.

Zamislite samo petorku:

Nedović, Gudurić, Kalinić, Bjelica, Petrušev... a na to i Dobrića, Davidovca, Mitrovića, Ivanovića, Holinsa... Nema sumnje da bi sa ovakvim timom Zvezda bila ozbiljan konkurent za Fajnal for.

Video: Navijači Zvezde ludovali sa igračima ispred Pionira: Posebno su emotivni bili Davidovac i Dobrić

(Telegraf.rs)