Evroliga potvrdila učešće Zvezde, Partizan čeka "specijalnu pozivnicu"

Velika je šansa da se dva srpska tima nađu u Evroligi

Foto: Nikola Anđić

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u ABA ligi pobedom protiv Partizana (80:77) u petom meču serije i tako obezbedili učešće u Evroligi sledeće sezone. 

Ovu informaciju potvrdila je i sama Evroliga na zvaničnom sajtu. U zvaničnoj objavi je navedeno: "Zvezda osvojila ABA ligu i izborila Evroligu".

Tako, trenutno Evroliga broji 18 učesnika. Među njima je 12 timova sa dugogodišnjom licencom: Barselona, Real Madrid, Baskonija (Španija), Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), Efes, Fenerbahče (Turska), Makabi Tel Aviv (Izrael), Milano (Italija), Žalgiris (Litvanija), Bajern Minhen (Nemačka) i Asvel (Francuska).

Dva mesta su kroz Evrokup zauzeli Monako (Francuska) i Virtus (Italija). Jedno je bilo rezervisano za Bundesligu, a ono će pripasti Albi, a drugo za ABA ligu, čiji će predstavnik biti Crvena zvezda (Srbija).

Trenutno, ostala su još tri upražnjena mesta. Jedno bi trebalo da pripadne ekipi CSKA, ali je situacija sa ruskim timom neizvesna zbog rata u Ukrajini. Preostala dva mesta su upražnjena, a Partizan je jedan od glavnih kandidata da se nađe u Evroligi sledeće sezone.

Video: Radonjić se izvinio Partizanu zbog ponašanja Kalinića

(Telegraf.rs)