Ovo su 3 trojke kojima je Zvezda srušila Partizan, čak je i klupa crveno-belih bila u čudu posle jedne

Redom su pogađali Marković, Kalinić i Volters

Foto: MN Press

Do ulaska u poslednju četvrtinu majstorice finala ABA lige protiv Partizana, košarkaši Crvene zvezde imali su očajan šut za tri poena - gde su pogodili samo četiri puta van linije 6.75!

Od toga su dva bila u finišu treće četvrtine, što dodatno govori koliko su se crveno-beli mučili da upišu "dalekometne" poene koji su im, na kraju i doneli titulu.

Jer, Zvezda je u poslednjoj četvrtini, u situaciji koja je pretila da bude bezizlazna, vezali čak tri trojke i u poslednji minut su ušli sa tri poena prednosti.

Prva je delo Stefana Markovića koji je na 3.20 do kraja meča toliko neočekivano šutirao da je čak šokirao i skoro sve na klupi Zvezde. Partizan je vodio sa 70:69 psoel trojke Keviona Pantera, da bi Pefi uzeo stvar u svoje ruke i pogodio za 72:70.

Video: Marković je otvorio Zvezdinu seriju trojki koja je presudila Partizanu: Pomoćnik se hvatao za glavu

Nikola Kalinić se mučio tokom čitave utakmice, verovatno i cele plej-of serije (ne računajuči drugi meč), ali je bio najbolji kada je to Zvezdi najpotrebnije. Na 1.37 do kraja, Partizan je vodio sa 73:72. Davidovac je prethodno promašio šut za tri poena, a lopta je završila u autu.

Sudije su gledale snimak i pokazale da je Aleksa Avramović igrao poslednji loptom. Zvezda je dobilka novi napad, Volters je dodao Kaliniću koji je izašao iz bloka i pogodio za 75:73.

Video: Kalinićeva trojka na manje od 2 minuta do kraja: Mnogi kažu da je bila ključna u majstorici finala

Crno-beli su, s druge strane, uspeli da izjednače rezultat (75:75), da bi Volters preuzeo odgovornost u situaciji kada se to od njega najmanje očekivalo. Do tog trenutka je promašio četiri šuta za tri poena, ali je peti pogodio na 0.58 sekundi do kraja - za vođstvo od 78:75.

Vođstvo koje Zvezda nije ispustila, na kraju su slavili sa 80:77 i tako osvojili svoj šesti ABA prsten u istoriji.

Video: Voltersova trojka je bila poslednji koš na meču: Amerikanac je njome stavio pečat na Zvedinu titulu

(Telegraf.rs)