Određeni arbitri za 5. meč Zvezde i Partizana: Samo jedan od "odabranih" delio pravdu večitima u ABA finalu

Sudije neće imati lak zadatak

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana ovog ponedeljka od 20 sati igraju 5. meč velikog ABA finala koji će odlučiti ko će biti ovogodišnji šampion i obezbediti učešće u Evroligi, i z akoji su određeni arbitri. 

Posle uvodnih pobeda crveno-belih, usledio je revanš Partizana u naredna dva duela. Početak serije pratio je niz skandala zbog čega je hala za 4. meč napola ispražnjena. Slično će biti i u ponedeljak kada će hala biti delimično prazna. Ono što je sigurno, jeste da u odlučujućem duelu, arbitri meča neće imati ni malo lak zadatak.

Kako to obično biva pred duele dva večita rivala, mnogo se priča o sudijama i o tome ko će deliti pravdu na samom meču. ABA liga je ovoga puta odlučila da poverenje ukaže iskusnim arbitrima.

Tako trojku koja će deliti pravdu Zvezdi i Partizanu čine: Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.

Kada je reč o samim arbitrima, jedino je Pukl sudio neki od 4 odigrana meča dva tima u finalu. Pukl je delio pravdu u 1. duelu koji je dobila Crvena zvezda. Sa druge strane, zanimljivo da je Hordov evroligaški sudija, a početkom godine nije dobio prelaznu ocenu za suđenje, posle meča crveno-belih i Cedevita Olimpije. Zanimljivo, i na suđenje Koljenšića je bilo primedbi, i to, od strane Partizana u martu ove godine, posle meča u Ljubljani sa Cedevita Olimpijom.

(Telegraf.rs)