Lesor "oprezan" posle ubedljive pobede: "Moramo se fokusirati na narednu utakmicu..."

Francuski centar ne želi tako lako da otpiše rivala

Košarkaši Partizana uspeli su da dođu do izjednačenja u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde. Crno-beli su kao domaćin u četvrtoj utakmici slavili sa 112:84, čime su došli do rezultata od 2:2 u seriji. Jedan od glavnih aduta crno-belih u ovom meču bio je i sjajni Matijas Lesor.

Francuz je meč završio sa 19 poena, a pritom je zabeležio i pet skokova, ali i tri asistencije uz skoro savršen šut iz igre (7/8), dok je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja. On je najviše i namučio rivale, a istakao je da je fokus na petu utakmicu najbitniji.

- Moramo se fokusirati na utakmicu,  ali da, ovo je jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali u sezoni.

Svesni su bili igrači Partizana da bi bio kraj serije ukoliko bi pretrpeli poraz, te su odatle i pronašli snagu za "neverovatnu" energiju koja ih je krasila tokom svih 40 minuta u Pioniru.

- Da smo izgubili, bili bi gotovo. Morali smo da pobedimo, trebala nam je energija. U ponedeljak moramo igrati sa istom energijom, istim mentalitetom, pokušaćemo da ponovimo rezultata

Nije želeo Lesor da preuzme sve na sebe, jer kako on kaže "ipak 12 igrača igra".

- Nas je 12 koji igraom, ne znam da li mogu da ponovim istu utakmicu, niko nikad nije ponovio dve iste. Ali, pobeda je sve ono za šta se zalažemo. Energija je bila presudna, igrali smo agresivno, trčali smo, igrali smo našu igru. Napad nam je bio dobar, trčali smo, igrali dobri odbranu i postizali smo lake poene na drugoj strani.

Video: Trifunović pogodio trojku pa onda napravio incident: Igrač partizana se zaleteo ka Zvezdinoj klupi

(Telegraf.rs)