Partizanovo NBA poluvreme za istoriju, Zvezdina bruka sezone: Crno-beli tim razneo najbolju odbranu Evrolige

Razlika u kvalitetima timova u ovom meču je bila veoma primetna, sve im je išlo od ruke

Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda je u četvrtom meču protiv Partizana odigrala najgore poluvreme u sezoni, a i verovatno u novijoj istoriji. Četa Dejana Radonjića je osetila pravu "košarkašku kliniku" od strane Željka Obradovića i njegovih pulena, koji su za 20 minuta uspeli da postignu skoro 70 poena.

Da, dobro ste pročitali, posle prvih 20 minuta ove utakmice, Partizan je na semaforu imao prednost od čak 25 poena, pošto je pod svodovima Pionira, rezultat glasio 68:43 u korist crno-belih.

Crvena zvezde jeste bolje otvorila meč, Holins je uhvatio zamah i postigao je čak četiri trojke za dva minuta, ali tada je krenuo pravi potop.

Partizan je krenuo, sve im je išlo od ruke, počeli su da pogađaju šuteve kao na traci, bilo za dva ili tri poena, nebitno, sve je ulazilo. Matijas Lesor je ostao prava enigma za sve igrače koji su mu se našli na putu, gde je koristio svoju fizičku snagu, s obzirom na to da Zvezda igra bez pravog centra.

Takođe, ono što još muči Zvezdu jeste igra u napadu, gde su bezidejni, a gde Partizan koristi svaku priliku, oduzima lopte i kasnije ih u tranzciji lako probacuje kroz obruč.

Podatak je još i bolji, kada se uzme u obzir da je Zvezda bila među najbolji odbranama Evrolige, pošto je mnoge timove ostavljala znatno ispod proseka poena, međutim, izgleda da ni njihova odbrana ne može da pronađe lek za napadački arsenal crno-belih.

Ono što je još zanimljivo, jeste to da je Partizan ovakvim rezultatom ispisao i istoriju ABA lige, kao klub koji je postigao najviše poena za prvih 20 minuta.

Video: Dve trojke za 7 sekundi: Zvezda krenula jako

(Telegraf.rs)