Čanku "pao mrak na oči": Srpski trener odgurnuo trenera rivala, zvao predsednika kluba da se biju!

Strateg Lijetkabelisa, posle isključenja pred kraj poluvremena, kipteo od besa i tražio sukob sa svima koji su mu se našli na putu

Foto: twitter/BasketNews

Srpski košarkaški trener Nenad Čanak bio je centralna figura incidenta koji se dogodio na poluvremenu treće utakmice finala litvanskog plej-ofa, između tima koji vodi Lijetkabelisa i domaćeg Lijetuvos Ritasa (trenutno 1:1 u seriji).

Čankov tim je na poluvremenu gubio velikih 24 poena razlike, srpski trener je moguće nešto prigovorio sudijama i tad je došlo do haosa, čak i fizičkog sukoba Srbina sa trenerom protivničkog tima.

Sudije su isključile Čanka, ovaj je "besan kao ris" krenuo da izađe, a kako mu je kolega sa klupe Lijetuvos Ritasa bio na putu, Čanak ga je odgurnuo, istina i ovaj se teatralno zateturao što je dovelo i do reakcije navijača. Čanak nije posustajao, menjao je boje u licu koliko je bio ljut, na uvrede navijača odgovarao je isto merom, a onda je ušao u još jedan verbalni okršaj - sa predsednikom Lijetuvosa!

Prvi čovek domaćeg kluba se ostrvio sa niskih tribina na Čanka, ovaj ga počastio bujicom psovki i zvao ga da siđe da se obračunaju, no tu se otprilike i završio njihov sukob. Čanak je konačno ušao u tunel ka svlačionicama i strasti su se tu već prepolovile i tenzija splasla.

U jednom trenutku, što se može videti i na snimku, i Đorđe Gagić se približio mestu gde su se raspravljali Čanak i predsednik Lijetuvosa, međutim sukob nije eskalirao do te mere da je bila potrebna intervencija igrača oba tima.

Pogledajte sukob i iz drugog ugla.

Nrenad čanak je bio ljut kao ris!

Foto: twitter/Eurohoops

(Telegraf.rs)