I Zvezda se žalila na deljenje pravde u drugom meču finala: Veliki posao za sudijsku komisiju ABA lige!

Crveno-beli su baš kao i Partizan uložili primedbu na arbitre

Foto: Nikola Tomić

Nakon što je žalbu na suđenje u finalnoj seriji ABA lige uložila ekipa Partizana pred sudijskom komisijom ABA lige, na istu odluku odlučila se i Crvena zvezda.

Prema nezvaničnim saznanjima, crveno-beli nisu zadovoljni činjenicom da Radetu Zagorcu nije dosuđen nesportski faul nad Nikolom Ivanovićem na 11 sekundi pred kraj meča, a uz to su dostavili i niz drugih odluka za koje smatraju da su išle njima na štetu.

Nezavisna komisija u tročlanom sastavu kojom će predsedavati Saša Maričić iz Kraljeva morala bi najkasnije do prekosutra tokom dana da dostavi obrazloženje svih odluka koje su doneli arbitri Ilija Belošević, Igor Dragojević i Mario Majkić.

Kako prenosi Mozzart Sport, tenzije su toliko velike da je srpski arbitar Milivoje Jovčić odlučio da se povuče iz finalne serije i ne želi da deli pravdu večitima. On je bio delegiran kao član sudijske trojke za eventualni četvrti meč serije, ali je već obavestio nadležne da neće suditi ako do tog meča dođe.

Zvezda prema pisanju ovog portala nije zadovoljna ni činjenicom da će treći meč suditi dva slovenačka arbitra - Matej Boltauzer i Milan Nedović, što je i dalje nezvanično, jer na sajtu ABA lige nema informacije o postavljenim sudijama za taj meč.

Podsetimo, treći meč finala igra se u sredu od 20.30 časova pred navijačima Partizana u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Video: Kada si igrač ovde, to ulazi u tvoju platu: Ivanović o potencijalnim prozivkama

(Telegraf.rs)