Micić želi da Tanderi trejduju prava na njega? Vasa bi u NBA, ali ne kod Pokuševskog

Srpski plejmejker želi ozbiljnu ulogu u timu

Foto: MN Press

Vasilije Micić dominira u evropskoj košarci, pa deluje da je pravo vreme da se oproba i u NBAligi. Međutim, srpski plejmejker ne želi "preko bare" po svaku cenu, već u klub u kom bi imao značajniju ulogu.

Micić je sa Efesom odbranio titulu prvaka Evrope, a on je odbranio priznanje za najkorisnijeg igrača Fajnal-fora, pa su opet počele priče o odlasku u najjaču košarkašku ligu na svetu.

Kao i prošlog leta, Micićeva želja da se oproba u NBA ligi uslovljena je i značajnijom ulogom u timu. Prava na Micića od decembra 2020. godine ima Oklahoma Siti Tander, koja ih je preuzela od Filadelfija Seventisiksersa, koji su draftovali srpskog pleja kao 52. pika 2014. godine.

Oklahoma je trenutno u procesu "rebildinga", odnosno izgradnje novog tima, pa se roster uglavnom sastoji od mladih igrača, koji bi u budućnosti trebalo da budu nosioci igre.

Micić je sa svojih 28 godina već zreo igrač, spreman za veću ulogu i nakon liderske pozicije u Efesu sigurno da mu ne bi bilo prijatno da bude "zalepljen" za klupu. Gotovo sigurno je da Oklahoma neće biti naredna Vasina destinacija, a da li će se konačno oprobati u NBA ligi saznaćemo u predstojećem letu.

Video: Micić on fire: Lud provod u klubu posle osvajanja titule

(Telegraf.rs)