Gudurić dominirao, Fenerbahče vratio stvari u svoje ruke: Srpski košarkaš "poništio" brejk Darušafake!

On je bio najefikasniji u pobedi svog tima u polufinalu turskog šampionata

Foto: MN Press / Instagram: guduric

Košarkaši Fenerbahčea uspeli su da vrate brejk u polufinalnoj seriji turskog košarkaškog šampionata protiv Darušafake i da tako ponovo preuzmu stvari u svoje ruke nakon neprijatnog poraza u drugom meču pred domaćim navijačima u Ulker Areni - 69:73.

Bio je ovo jedan krajnje tvrd meč u kojem je bilo dosta smena u vođstvu i serija na obe strane. Delovalo je da je Fener sve rešio onoga momenta kada je dograbio do +12 krajem treće četvrtine, ali se Dačka ipak vratila i uspela da dođe do poravnanja polovinom završnog kvartala.

Fener se tada malo uozbiljio, zaigrao daleko bolju odbranu i uspeo da spreči Darušafaku da postigne više od pet poena za preostalo vreme. Sa druge strane, gosti su se konsolidovali i na kraju slavili zasluženu pobedu, koja ih dovodi na jedan trijumf od velikog finala.

U timu Fenerbahčea najviše poena postigao je naš Marko Gudurić. On je meč završio sa 12 poena uz tri skoka i četiri asitencije za 21 minut na terenu, pratio ga je Birsen sa 10 poena, koliko je imao i Nando de Kolo uz po pet uhvaćenih i podeljenih lopti saigračima. Na drugoj strani, Olaseni je dodao 15 poena, dok je Kopan postigao 12 poena.

Sledeći meč na programu je za dva dana, a domaćin će ponovo biti ekipa Darušafake.

Video: Obradović pred finalnu seriju ABA lige: Zvezda je iskusan tim, igrači inteligentni i kažnjavaju sve

(Telegraf.rs)