Jasikevičijus nezadovoljan odbranom svog tima: "Nedopustivo je primiti 52 poena za poluvreme"

Imao je mnogo zamerki na račun svoje ekipe litvanski stručnjak

Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Barselone poraženi su u polufinalu Fajnal-fora Evrolige od madridskog Reala 86:83 i ni ove godine neće biti ti koji će podići trofej namenjen najboljoj ekipi Evrope. To je veoma razočaralo Šarunasa Jasikevičijusa.

Iako je litvanski stručnjak odradio dobar posao sa ekipom u regularnom delu sezone gde je katalonski gigant završio kao prvoplasirani tim, poraz već u polufinalu izuzetno je zaboleo litvanskog stručnjaka.

- Mnoge stvari koje je trebalo da uradimo, mi nismo uradili. Teško je zamisliti da trener na Fajnal-foruuđe u svlačionicu i kaže igračima da i pored prednosti od 11 poena mnoge stvari ne rade dobro. To je tačno ono što sam rekao mojim igračima. Mi smo ubacili neke šuteve, Real je mnoge šuteve promašio. Tokom 40 minuta, taj odnos se donekle izjednači. Nismo bili spremni da se žrtvujemo, a Real je pogađao šuteve u drugom poluvremenu - rekao je Jasikevičijus, pa dodao da je odbrana u drugom poluvremena njegove ekipe bila veoma loša:

- Ako želite da igrate meč za titulu, a primite 52 poena u drugom poluvremenu... Ne znam. Veliko razočaranje za nas. Mislim da smo bolji tim, ali nećemo igrati u finalu. To je realnost.

Bio je Jasikevičijus veoma razočaran, i nije mogao da sakrije to razočarenje. Igrače u svom timu je okarakterisao kao one koji nemaju "ubilački instikt", pa samim tim ne mogu da dobiju bitnu utakmicu. O porazu protiv Reala u Beogradu govorio je kao jednom od najtežih tokom svog mandata u Kataloniji.

Možda je ovo najteži poraz, bilo je teško i prošle godine posle finala. Ovo mora da boli, mora da nam bude teško. Pomalo sam umoran, mnogo toga smo prepustili, titule, pobede, znam da je teško osvojiti titulu, ali kada pogledate brojeve iscrpljujuće je videti da se sve ponavlja.

Video: Željko Obradović: Najveći prtisak mi je gde da vodim Jasikevičijusa na piće

(Telegraf.rs)