Srpski basketaši uspešno otvorili 3x3 sezonu: Ub slavio u japanskoj Ucunomiji, Liman završio kao petoplasirani

Nemanja Barać, Marko Branković, Dejan Majstorović i Strahinja Stojačić u finalu su savladali ekipu Prinstona

Foto: Tanjug/AP

Tokom ranog jutra po srednjeevropskom vremenu u dalekoj Ucunomiji u Japanu održan je prvi turnir ove sezone na FIBA 3x3 turu. Pobedu na čitavom događaju odnela je srpska četvorka koju su činili Nemanja Barać, Marko Branković, Dejan Majstorović i Strahinja Stojačić koji su sa Ubom u finalu savladali Prinston - 22:16.

Oni su na čitavom turniru upisali četiri pobede, čime su stigli do 100 bodova za rang listu. Zanimljivo je da su od Pristona izgubili na samom startu (17:21) posle čega su dobili Lozanu sa 21:15 za plasman u četvrtfinale.

Tamo je usledio srpski dvoboj sa Limanom koji su dobili tek nakon produžetka (17:19). Novosađani su na kraju završili kao petoplasirani i za njih su igrali Nebojša Kilijan, Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić. U polufinalu Ub nije imao problema sa Antverpenom (17:21).

Kada je reč o Limanu, druga naša ekipa po kvalitetu na ovom uvodnom turniru zaradila je 50 poena za rang listu. Sledeći turnir na programu je za 15 dana na Filipinima, a domaćin će biti prestonica ove zemlje - Manila.

Video: Ovo je sećanje na čoveka koji je košarku proširio po celom svetu

(Telegraf.rs)