Bostonov brejk i "šamar" za Adetokumba, Kari sa 8 vezanih penala u poslednjem minutu srušio Memfis

Janisu nije pomoglo ni 34 poena protiv Seltiksa, gde su se istakli Horford i Tejtum

Video: Kari u grotlu Voriorsa sa linije za slobodna bacanja srušio protivnika

Golden Stejt je savladao Memfis sa 101:98 u dramatičnoj utakmici u San Francisku i tako došao do 3:1 u seriji, dok je na istoku rezultat u seriji između Milvokija i Bostona poravnat na 2:2, nakon što su Seltiksi napravili brejk i slavili sa 116:108.

Golden Stejt je do pobede došao zahvaljujući dobroj poslednjoj četvrtini u kojoj su uspeli da anuliraju minus od 12 poena razlike u jednom momentu. Najzaslužniji za trijumf Voriorsa bio je Stef Kari, koji je upisao 32 poena uz 8 asistencija i 5 skokova.

Pre svega je nejgova mirnoća sa linije penala bila ključna u završnici, jer je izveo osam bacanja u poslednjih 45 sekundi i pogodio svih osam.

Kod Memfisa, koji je bio oslabljen neigranjem svog najboljeg igrača Dža Moranta, istakao se Džeren Džekson Džunior sa 21 poenom.

Naredna utakmica igra se u Memfisu 12. maja od 03.30, a već tada bi Golden Stejt mogao da obezbedi finale zapadne konferencije.

Video: Trojka sa pola terena ali kasno: Goledn Stejt srušio Voriorse

Aktuelni šampioni Milvoki Baksi pretrpeli su brejk na svom terenu protiv Bostona, a najzaslužniji za to bili su Al Horford i Džejson Tejtum, koji su postigli po 30 poena, čime su anulirali sjajnu partiju Janisa Adetokumba, koji je postigao 34 poena uz 18 skokova i 5 asistencija.

Ali, Boston je imao više raspoloženih igrača, iako su se u strelce upisali samo šestorica. Džejlen Braun i Markus Smart su postigli po 18 poena, a dvocifren je bio i Derik Vajt sa 11, dok je Grant Vilijams postigao 9.

Kod Milvokija su uz Adetokumba najbolji bili Bruk Lopez sa 17 i Džru Holidej sa 16 poena.

Naredni meč se igra u Bostonu 12. maja od 01.00.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)