Nikoli je sve to "normalno": Zbog ovoga je Jokić MVP koji je zaludeo NBA ligu

Tripl dablovi, asistencije i finte su samo deo Nikolinog raskošnog košarkaškog reportoara

Foto: Tanjug/AP

Košarkaškaš Denver Nagetsa Nikola Jokić, svojim blistavim partijama tokom regularnog dela sezone, učinio je da mu se poklone i legende NBA lige, pošto je i drugu godinu u nizu poneo titulu najboljeg košarkaša

Za momka iz Sombora, koji je košarkom počeo da se se ozbiljno bavi pre desetak godina, i sa kojim svojevremeno niko nije hteo ni na basket da izađe, ovo je pravi podvig, koji, imajajući u vidu njegovo ponašanje na terenu i van njega, ne predstavlja ništa novo.

Nikola je, sa svoje tačke gledišta običan momak, ili barem bi to želeo da bude. Igra se košarke. U Denveru "samo" radi ono što najbolje ume. Uz to, posvećen je porodici, kada je u Somboru prijateljima, i naravno konjima koji su mu omiljeni hobi i dečačka strast.

Video: Kako je Nikola Jokić zavoleo konje?

Kako je lično rekao u više navrata, na raspolaganju je i reprezentaciji, što će imati priliku da pokaže za nekoliko meseci kada se igra Evropsko prvenstvo. Iz ugla navijača i košarkaških stručnjaka on je MVP. Najbolji centar lige, a verovatno i sveta, neko ko tripl dablovima skoro sam dobija utakmice i neko ko svojim potezima izluđuje protivničke odbrane, a oduševljava navijače širom sveta.

Video: Jokić ima oči na potiljku i igra odbojku: Neverovatna asistencija za trojku

Tako je ove godine ostvario učinak na ivici tripl dabla, na koji, po svemu sudeći, nisu ostali imuni ni Amerikanci, naravno skloni tome da, kad god je to moguće, dodele titulu domaćem košarkašu. Nikola retko zakucava, Nikola se javno ne eksponira, a sve što je želeo da pokaže uradio je na terenu. Ove sezone upisao je 27.1 poen u proseku, 13.8 skokova i 7.9 asistencija po meču.

O asistencijama, koševima ubačenim u poslednjoj sekundi i trikovima u kojima se protivnici pogube, ne bi trebalo ni govoriti. Dovoljno je pogledati neki od mečeva Denvera.

Ovo su najbolji Jokićevi potezi iz ove sezone:

(Telergaf.rs)