Invazija navijača Olimpijakosa na Beograd: Grci kupili gotovo polovinu karata za F4 Evrolige!

Atinjani nisu favoriti za osvajanje pehara ali će definitivno imati najjaču podršku sa tribina

Foto: MN Press

Navijači Olimpijakosa razgrabili su gotovo polovinu ulaznica za predstojeći završni turnir Evrolige koji se od 19-21. maja održava u novobeogradskoj "Areni". Grčki mediji prenose da će čak 45% kapaciteta hale biti "pokriveno" pristalicama grčkog kluba koji će se u srpskoj prestonici osećati gotovo kao kod kuće zbog bliskosti sa ovdašnjim ultrasima (navijačima Zvezde).

Moguće je da je i ta veza kumovala da se najveći broj karata nađe u rukama navijača iz Atine.

Sva četiri kluba koja su se plasirala na završni turnir, pored Olimpijakosa to su Real, Barselona i Efes, od Evrolige su dobili po 600 karata za dalju distribuciju svojim navijačima, međutim agilni navijači Atinjana su pronašli način da dođu u posed daleko većeg broja ulaznica.

Možda ekipa Jorgosa Barcokasa ne važi za prvog favorita za osvajanje Evrolige, ali im šanse defintiivno rastu zbog činjenice da će imati daleko najjaču podršku.

Inače, u pitanju su karte za oba dana, za polufinale i za finale koje se prodaju u kompletu, pa bi eventualna eliminacija Grka već prvog dana značila i da bi mnogi Olimpijakosovi fanovi moguće odustali od finalnog meča.

Takođe, Evroliga je saopštila da je po 16% ulaznica završilo u rukama španskih velikana Barselone i Real Madrida, 6% kod navijača Makabija, čiji klub nije uspeo da se plasira na završni turnir, dok je po 5% karata kupljeno od strane ljubitelja košarke u Srbiji i navijača Anadolu Efesa.

Video: Navijači Olimpijakosa uz baklje i pesmu ispratili Zvezdu na Ararat

(Telegraf.rs)