Sudbina Jokićevog saigrača u Denveru u magli: "Nije isključen povratak u Evropu, ali gledaće da ostane u NBA"

Fakundo Kampaco nije imao blistavu sezonu

Foto: AP/Tanjug

Denver Nagetsi verovatno će pred narednu sezonu proći kroz neku vrstu remonta. Planira se nuđenje supermaks ugovora Nikoli Jokiću, koji je ovaj rekao da će bez razmišljanja prihvatiti, pa ostaje otvoreno pitanje šta će biti sa nekim od njegovih saigrača.

Pre svega se priča o Fakundu Kampacu i o tome da li će se uopšte zadržati u redovima Nagetsa, nakon što je ekipa umalo počišćena "metlom" na startu plej-ofa protiv Golden Stejt Voriorsa. Od prvog jula će Argentinac biti slobodan igrač.

Samo 18 minuta u proseku smo gledali Kampaca na terenu, a postizao je slabašnih 5,1 poen uz dosta gore procente šuta u odnosu na prethodnu godinu. Stoga se postavlja odlično pitanje da li Fakundo možda razmišlja o povratku u Evropu za narednu sezonu, uzimajući u obzir da mu je stil igre na Starom kontinentu mnogo bolje odgovarao.

Ipak, iz određenih izvora se tvrdi da je Faku rekao da je za sada cilj ostati u NBA ligi, ali da neće odbaciti šansu da prihvati bogat ugovor u Evropi, ako mu se za to ukaže prilika.

- Fakuov cilj je da nastavi u NBA ligi. Videće se kakve će ponude biti na stolu, iako se već zna da će mnogo toga biti "u vazduhu" do jula. Ali on želi da ostane, pokušaće da odigra još sezonu... Ako su ponude loše, neće se zadržati. Sve je njegova namera, da pronađe drugu šansu, više će obratiti pažnju na sportski nego na finansijski aspekt. Povratak u Evropi nije isključen, ali NBA je glavni, čak ako morao bude da se bori do kraja - rekao je jedan od izvora iz njegove blizine Julijanu Mocu, novinaru Infobea.

Video: Kamo VAR u NBA-u? Adetokumbo kao rukometaš ušao u reket a sudija nije svirao korake

(Telegraf.rs)