Boston se odbio od mišiće Baksa, Janisov tripl-dabl za brejk Milvokija na startu serije!

Milvoki došao do brejka već u prvoj utakmici polufinala Istoka

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Milvoki Baksa poveli su protiv Bostona u polufinalnoj seriji plej-ofa istočne konferencije NBA lige, pobedom u "TD Gardenu" 101:89 za brejk odmah na početku okršaja dva sjajna tima.

Pobeda aktuelnog šampiona protiv ekipe koja je u prethodnoj rundi "počistila" Bruklin dobija na još većem značaju jer je ostvarena bez ol-star šutera Krisa Midltona, čije se odsustvo večeras nije odsetilo nijednog trenutka.

Mišićavi grčki atleta Janis Adetokumbo nije imao šutersko veče, ali to i nije njegov najjači adut, već njegova "ol-raund" igra koja je i ovog puta bila tas koji je prevagnuo na stranu Milvokija. Grk je meč završio sa 24 poena, 13 skokova i 12 asistencija uz šut iz igre 9/24.

Foto: Tanjug/AP

Janis je obeležio meč i sa nekoliko superatraktivnih poteza kao što je bio ovaj rušilački pohod u reketu Seltiksa kada je "patosirao" Tejtuma (možda i uz faul) i potom genijalno pružio loptu u obruč ispod ruke Ala Horforda.

Nije se tu zasutavio fenomenalni Grk. Nešto kasnije priredio je još jedan potez vredan svake pažnje, istina uz očiglednu grešku u koracima, ali što bi rekli Amerikanci "show must go on", pa su sudije progledale kroz prste bivšem MVP-ju i priznale njegovo brutalno zakucavanje posle asistencije samom sebi o tablu.

Jednako zaslužan za trijumf gostiju bio je Džru Holdiej sa 25 poena i tri pogođene trojke iz pet šuteva.

Sjajan je ponovo bio Bobi Portis koji je pogađao sve ono što se od njega očekuje da pogađa, došao je na kraju do vrlo dobrih 15 poena, uz nekoliko važnih šuteva kojima je primirio nalete Seltiksa.

Foto: Tanjug/AP

Zahvaljujući ovom triju i generalno čvrstoj odbrani, gosti su brzo anulirali početnu prednost Bostona i potom, sa protokom vremena, sve više preuzimali punu kontrolu meča. U poslednjoj četvrtini razlika je išla i do 15 poena, Boston je bio nemoćan da bilo šta uradi za preokret, pa će šansu da uzvrati tražiti u drugoj utakmici na istom mestu.

Džesjon Tejtum je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Seltiksa, po 12 su postigli Braun i Horford.

(Telegraf.rs)