Ništa od senzacije u Morači: Osakaćeni FMP dugo pretio Budućnosti, Jagodić-Kuridža srušio snove Pantera

Mnogo drame bilo je viđeno u crnogorskoj prestonici, pre svega zbog užasne igre domaćih

Foto: ABA liga - Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti su u velikom padu forme, ali večeras može da zahvali Marku Jagodiću-Kuridžu na pobedi protiv FMP-a! Ostao je nekadašnji igrač Crvene zvezde hladan kao led u poslednjem minutu kada je pogodio jako važnu trojku koja je prelomila sve, samo nekoliko trenutaka nakon što je Nerandžić propustio šansu da donese izjednačenje Panterima - 76:70.

Delovalo je da će Podgoričani mirno privesti meč kraju nakon što su poveli sa 69:60 na oko tri minuta do kraja, ali je posle toga usledila serija trojki FMP-a u režiji Alekse Stepanovića i Marka Radonjića. Malo po malo, prišli su na samo jedan poen zaostatka (69:68), a potom su imali već pomenuti napad za izjednačenje ili vođstvo, gde se Nerandžić nevešto zaleteo ka košu i ostao kratak.

Tako je FMP propustio veliku priliku da dođe do velike prednosti u četvrtfinalu plej-ofa, ali će koliko u sredu u svojoj dvorani od 21.00 čas pokušati da izjednače u ovoj seriji, možda i uz pomoć Brajsa Džonsa, koji je danas bio povređen i nije nastupio.

Njegovu ulogu preuzeo je delom Geret Nevels, koji se danas posle toliko vremena vratio na parket, a delom pomenuti Radonjić. Panteri su konstantno držali Podgoričane u strahu, a tokom poslednje deonice su u nekoliko navrata imali i blagu prednost.

Ipak, serija 10:0 sevnula je nakon serije grešaka ekipe FMP-a i niza promašaja posle čega je Budućnost stigla do najveće razlike još od početka treće četvrtine kada je ona iznosila +11. Imali su Podgoričani i 13 poena viška u ranoj fazi meča, ali je tim iz beogradskog predgrađa i to uspešno poništio.

Nekako je Budućnost izgledala krajnje anemično i tek na trenutke je izgledala kao ekipa spremna da zaigra za polufinale ABA lige. Ispostaviće se da je i to malo bilo dovoljno. Najefikasniji kod domaćih bio je Džastin Kobs sa 18 poena, dok je Di Džej Sili sa 11 poena bio preostali dvocifreni.

Na drugoj strani blistao je Danilo Tasić sa čak 16 poena, dok je Marko Radonjić upisao jedan manje. Ipak, treba istaći i fenomenalnu partiju bivšeg igrača užičke Slobode, Alekse Stepanovića koji je uz 13 poena imao četiri skoka i pogodio je važnu trojku u završnici meča.

Tako je ostala netaknuta duga serija Budućnosti bez poraza na domaćem terenu u plej-ofu u ABA ligi. Poslednji put ih je u Morači savladala Mega još davne 2016. godine, a od tada imaju 11 vezanih pobeda.

Video: Budućnost košem u poslednjoj sekundi srušila FMP

(Telegraf.rs)