Toronto sačuvao čast, izbegao metlu protiv Filadelfije, Siakam zasenio zemljaka Embida

Reptorsi su se oporavili psole šoka koji su doživeli u trećoj utakmici serije prve runde

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Toronto Reptorsa izbegli su "čišćenje" već u prvoj rundi plej-ofa u istočnoj konferencije NBA lige posle četvrtog meča sa Filadelfijom, savladali su goste 106:93 i smanjli minus u seriji na 3:1.

Naredni meč, potencijalno i poslednji, igra se u Filadelfiji.

Apsolutno centralna figura utakmice u Kanadi bio je Paskal Siakam koji je sa 34 poena zasenio ostale aktere meča, čak i kandidata za MVP krunu i svog zemljaka Kamerunca Džoela Embida. Siakam je odigrao najbolju partiju u ovoj seriji, sa 34 poena (10/19 iz igre, 13/15 za jedan) bio je nezadrživ, dok je na drugoj strani pomenuti Embid stao na, za njega skromnih, 21 poen.

Kod gostiju, još je Harden bio na visini zadatka sa 22 poena, donekle i Tobajas Heris sa 15, no podbacio je ostatak ekipe.

Toronto je pre starta meča obavio malu ceremoniju u čast Skotija Barnsa koga je NBA proglasila za "rukija" godine, a ovaj je u pobedi doprineo sa šest poena.

Posle ovako sigurne pobede, u Torontu tek sada silno žale za porazom u prethodnoj utakmici i trojkom Embida u poslednjoj sekundi produžetka, koja je Seventisiksersima donela ogromnih 3:0 u seriji.

Mogu li Reptorsi do čuda u nastavku serije, pokazaće vreme, a sudeći po tome kako su odigrali prva dva meča u Filadelfiji, male šanse im se daju da naprave podvig.

Pomenimo i to da je, osim Siakama, najzaslužniji za pobedu Toronta bio Geri Trent Džunior sa 24 poena.

(Telegraf.rs)