Jokić je "košarkaški Ajnštajn": Pogledajte kako je Srbin jednim potezom "zaludeo" Karija i Grina

Stvarno mu se mora odati priznanje na ovakvom potezu

Ekipa Denvera pretrpela je veoma neugodan poraz na svom terenu od Golden Stejta (118:113), čime su došli na korak od ispadanja iz ovogodišnjeg izdanja plej-ofa NBA lige. Nikola Jokić je vukao Nagetse, ali nije mogao sam, ipak, u jednoj situaciji je uspeo da nadmudri i Grina i Karija, samo jednim kretanjem.

Jokić je na parketu proveo više od tri četvrtine utakmice, igrao je 38 minuta, postigao je 37 poena, pored toga je imao i 18 skokova, ali i pet asistencija, dok je njegov prvi pratilac Eron Gordon imao tek 18 poena.

Očigledno je da Nikola Jokić ne može sam da igra protiv "aždaja" koje se nalaze preko puta u vidu Karija, Tompsona, Grina i Pula, ali to ne predstavlja Srbinu da iz meča u meč pokazuje svoju genijalnost nekim vrhunskim potezom, da li to bili šutevi, ili samo kretanje - nije važno.

Negde krajem treće deonice meča, Denver je postavio jedan klasičan napad koji su znali i rivali, Grin je krenuo u jednom pravcu kako bi odbranio Jokića, Stef Kari takođe, ali je potom Jokić pokazao genijalnost na delu, otišao je u drugu stranu i tako izbacio oba igrača, da bi na kraju lagano poentirao.

Video: Vrhunski potez Jokića, prodor kroz reket i lagano flouter

(Telegraf.rs)