"Ovo je najlepši period, vreme za plej-of, za ovo se igra": Obradović našpanovao ekipu u pravi čas

Crno-beli rutinirali Cibonu i sada ulaze u seriju najznačajnijih utakmica

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana su ozbiljno pristupili utakmici sa Cibonom, a kad je tako, i rezultat nije mogao da bude drugačiji nego rutinska pobeda ekipe Željka Obradovića.

U trijumfu nisu učestvovali Alen Smailagić i Tristan Vukčević, a razlozi za to što ih ovog puta nije bilo su sasvim različite prirode.

- Smailagić ima probleme, videćemo, ima neke bolove i nismo hteli da forsiramo. Razlog što nije igrao mali Tristan Vukčević je taj što nije bio u timu u vreme kad je trebalo da se igra utakmica sa Cibonom, i žao mi je zbog toga. Ali eto, to je tako. Na poluvremenu je Mur osetio probleme sa leđima, plus je i Kuruks bio bolestan. On je deo tima, treniea sa nama - izdetaljisao je Obradović.

Što se tiče same utakmice, mogao je samo da pohvali ekipu na pristupu koji je bio baš onakav kakav je želeo.

- Odigrali smo još jednu veoma ozbiljnu utakmicu, drago mi je da sam imao priliku da ponovo rasporedim vreme. Hteli smo da igramo ozbiljno upravo zbog onoga što nas očekuje sledeće nedelje, utakmica u Evropkupu, prva na ispadanje. Zbog toga je veoma specifična. Ekipa radi, nastavićemo da radimo, da se pripremamo za to što sledi i što je ispred nas. Hvala svima koji su večeras došli da nas bodre.

Za Partizan sad sledi ono pravo, ono zbog čega je klub oformio moćan sastav na startu sezone, mečevi odluke. Prvi naredni Bursa u osmini finala Evrokupa.

- Moramo da verujemo u sopstvene mogućnosti, i igrači su svesni toga. Sutra imamo slobodan dan, u nedelju krećemo da pripremamo utakmicu. Igrači su apsolutno svesni šta igramo i kakvi su izazovi ispred nas, a samopouzdanje je nešto što je veoma važno u čitavom procesu. Od prvog dana smo zacrtali neke stvari. Ovo je najlepše vreme u sezoni, vreme plej-ofa u Evrokupu i kasnije u ABA ligi. To je ono zbog čega se igra cele godine, da dođeš u situaciju da igraš te utakmice, i mislim da su igrači sa ovim što pokazuju u poslednje vreme svesni svega što nas očekuje i naravno da moramo da verujemo u sebe.

Obradović je u superlativu pričao i o Ciboni.

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu protiv tima koji je u zadnje vreme nanizao veliki broj pobeda i igra veoma dobro. Radi se o talentovanoj ekipi, sa trenerom koji izvanredno radi, to se vidi. Čak i večras kad su izgubili 20 razlike, imali su 26 asistencija, i to dovoljno govori o tome na koji način treniraju i kako igraju ti momci. Prema tome, četitke Ciboni za sve što su uradili do sad.

(Telegraf.rs)