Još jedan srpski talenat "grabi" ka NBA ligi: Jović se prijavio za NBA draft, može da uđe u istoriju

Predviđa mu se veoma visoka pozicija na Draftu

Foto: MN Press - Ivica Veselinov

Talentovani košarkaš Mege, Nikola Jović prijavio se za ovogodišnji NBA draft. Njemu se predviđa izuzetno visoka pozicija, a vest o njegovom učešću na dobro poznatoj večeri potvrdio je i agent Miško Ražnatović u razgovoru za američki ESPN.

Ovaj medij rangirao je Jovića na 23. mesto među 100 najboljih prospekata na planeti. To i ne čudi, pošto je ove sezone u ABA ligi sa samo 18 godina beležio proseke kao neki dugogodišnji članovi regionalne lige. Stao je na 11,8 poena uz 4,3 skoka i 3,3 asistencije za 28 minuta u proseku provedenih na terenu. To mu je dalo priliku da dodatno napreduje.

I ne samo to. Već je obukao dres seniorske reprezentacije Srbije, a predvodio je i mladi tim Srbije do četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu za mlađe od 19 godina. Izabran je u idealnu petorku turnira, zajedno sa igračima od kojih se očekuje da budu birani među prvih pet - poput Viktora Vembanjame, Četa Holmgrena i Džejdena Ajvija.

ESPN tvrdi da će Jovićeva kombinacija visine, spremnosti, kontrole lopte i samopouzdanja doprineti visokom pozicioniranju na Draftu. NBA skauti ga porede sa Danilom Galinarijem i Denijem Avdijom, a prognozira se da bi vrlo lako mogao da bude izabran i među prvih 15, čime bi postao prvi još od Darka Miličića koji je uradio istu stvar.

Video: Serija 18:5 i moćna odbrana dovoljni za novo finale Kupa: Zvezda prejaka za Megu

(Telegraf.rs)