"Agresivnost napravila razliku": Obradović bez zamerki na igru ekipe protiv Mornara

Trener Partizana apostrofirao želju i motiv svojih igrača kao ključ za pobedu protiv Barana

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegov tim ključnu razliku u meču sa Mornarom napravio zahvaljujući agresivnom pristupu u prvom poluvremenu kada je i akumulirana najveća prednost, koja je održavana do kraja utakmice.

Na kraju, zasluženih 95:83 u korist crno-belih za overu druge pozicije u regularnom delu ABA lige.

- Čestitam igračima na još jednoj pobedi, mislim da smo počeli u veoma dobrom ritmu, igrali smo agresivno i razlika između prvog i drugog polivremena je u agresivnosti odbrane. S tom činjenicom da je Mornar u drugom poluvremenu neuporedivo bolje čitao stvari iz naše odbrane. Zahvaljujući tome su bili na tih 6, 8 do 10 razlike. Sve u svemu lepa utakmica, čestitam ekipi Mornara na zaista dobroj igri, na svemu što su uradili večeras i ono što je najvažnije, je da je bila izuzetno fer i lepa utakmica. Naravno, hvala navijačima na lepoj atmosferi i vidimo se na narednoj utakmici sa Cibonom.

Nakon dve vezane pobede, Mornar je izgubio u ABA ligi, ali se ništa drugo nije ni očekivalo, jer je izašao na megdan Partizanu i njegovoj vernoj publici.

- Više nego zaslužena pobeda Partizana. Odigrali smo mnogo bolje nego što sam očekivao u ovom trenutku, sem prve četvrtine, jer smo zaista potpuno dekoncetrisano ušli u utakmicu. Pokušao sam da objasnim igračima da se ovde "kidaju" noge i Barseloni i Realu, a ne jednom malom Živanoviću, koji je tek počeo da igra. Ovo je sazrevanje kroz koje mora da prođe, ne samo on, nego i mnogi drugi - rekao je Pavićević, koji je poželeo Partizanu da osvoji sve što je zacrtao ove sezone.

Iskusni trener je zadovoljan kako je njegov tim igrao nakon uvodnih 10-ak minuta, a još jednom je apostrofirao učinak Balše Živanovića.

- Već od druge četvrtine smo uhvatili ritam. Nismo srljali, igrali smo mnogo disciplinovanije. To je dalo rezultat, bili smo konkurentni u nekom delu meča. Nemam šta da zamerim igračima, pogotovo posle svega što nam se dešavalo, jer smo maltene imali jedan ili dva treninga. Dali su sve od sebe, u ovakvoj atmosferi nije lako igrati, ali ćemo biti na dobitku, jer je mladi plejmejker, koji je dobio veliku minutažu, odigrao pred ovakvom publikom sasvim dobar meč. Dobićemo kvalitetnog domaćeg igrača.

(Telegraf.rs)