Scene ludila iz Turske, Sale Đorđević svedočio najšokantnijem porazu Fenera!

Tim našeg izašao kao gubitnik u trileru kakav se retko viđa

Printskrin: Youtube/Sport klub

Da je Hičkok režirao, ne bi bolje od ovog što su priredili ljubiteljima košarke ekipe Karšijake i Fenerbahčea u moguće najuzbudljivijem meču turskog šampionata ove sezone. Pobedu je na kraju slavio tim Ufuka Saridže trojkom Francuza Amata Embajea u poslednjoj sekundi ove lude utakmice - 74:72.

Francuz je trojkom odgovorio na trojku Meliha Mahmutoglua u prethodnom napadu Fenerbahčea, a i to je bio šut koji je priča za sebe - bek gostiju je izbacio loptu van balansa, i to pod faulom, a lopta uz mnogo "nećkanja" ušla kroz obruč. Navijači Karšijake su zanemeli.

Mahmutoglu je pogodio i dodatno bacanje, za preokret 72:71, na šest sekundi pre kraja.

I onda, kao u najbolje režiranim filmovima sa srećnim krajem, ovog puta po Karšijaku, Embaje je uspeo da bude dovoljno miran u ključnom trenutku, digao se i pogodio trojku i doprineo da krcata hala doslovce eksplodira.

Za tili čas masa egzaltiranih navijača se našla na parketu, trener domaćih Saridža je završio na zemlji, teško je u par reči opisati slavlje koje se desilo. Slike sa lica mesta i snimak trojke Embajea možda i najbolje govore o ambijentu u hali - ludnica je blaga reč za erupciju oduševljenja navijača.

Junak meča Embaje je sa 24 poena bio centralna figura u domaćem timu, a Mahmutoglu sa 28 kod gostiju, koji su na ovom gostovanju bili lišeni pomoći udarnog trija Veseli, De Kolo, Gudurić.

Video: Čović sa legendom Partizana ispred autobusa Fenerbahčea

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)