Srbi vladaju NBA ligom! Bogdanov rekord sezone na kultnom mestu, Jokić dao 30 kao od šale

Milina je videti izveštaje američkih medija posle utakmica Denvera i Atlante

Košarkaši Denvera pobedili su Los Anđeles Kliperse 127:115, dok je Atlanta u gostima Njujorku savladala Nikse 117:111, a oba meča, pogađate, protekla su u znaku srpskih igrača u najjačoj ligi sveta, naših najjačih aduta "preko bare" - Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića.

Teško je odabrati odakle krenuti...

Red bi bio sa Bogdanom koji je u kultnom Medison Skver Gardenu ubacio 32 poena (7/10 za dva, 4/10 za tri, 6/6 za jedan), za lični rekord sezone, koji je usledio tek nekoliko dana od njegove do tada rekordne partije u kojoj je Memfisu ubacio 30 poena.

Gostovanje u najpoznatijoj hali na svetu uvek je posebno samo po sebi, a za Hokse ima specijalan značaj zbog prošlosezonske burne plej-of serije sa Niksima kada je Medison Skver Garden odlučio da ima novog najomraženijeg igrača - Trea Janga. Plej Hoksa je tada igrao simultanku sa Njujorkom i bio najzaslužniji za prolaz u drugi krug, a noćas je podsetio najbučniju NBA publiku ko je i šta je, i kakav je igrač - sa 45 poena predvodio je juriš gostiju!

Video: Bogdan kao Džordan: Izveo prepoznatljiv potez letećeg Majkla

bilo mu je ovo inače prvo pojavljivanje pred Njujorčanima od prošlosezonske serije.

Video: Medison Skver Garden video moć Srbina: Bogdanova simultanka sa Niksima

Jang i Bogdanović su bili nezaustavljivi u "Velikoj jabuci", to je bilo potrebno Atlanti jer je ovom pobedom pobegla Njujorku na šest pobeda u plej-of borbi za desetu poziciju, poslednju koja vodi u doigravanje.

A negde u isto vreme, u Koloradu, Nikola Jokić je bio silno rešen da popravi utisak od prethodnog meča u porazu sa Bostonom. Somborac je u toj utakmici promašio čak 15 šuteva, bio je potpuno van ritma, pa je utakmica sa Klipersima za njega bila najvažnija ove sezone.

Jokić je na kraju završio meč kao najefikasniji i najbolji akter meča sa 30 poena i 14 skokova - u pobedi Nagetsa 127:115.

Nikola je još jednu MVP partiju garnirao šutem iz igre 9/15, čak 13 puta su ga igrači Klipersa slali na liniju penala, samo jedno bacanje je promašio, a ostaće upisano u NBA almanasima da mu je ovo bio 59. dabl-dabl ove sezone.

Foto: Tanjug/Ap

Amerikanci su konstatovali: jedino gore od toga da igrate protiv Jokića je da igrate protiv Jokića koji izlazi iz loše utakmice.

- Naravno, on je MVP i ima sjajnu šansu da to opet bude i ove godine. Znali smo da će da odigra dobro večeras, jer obično ne može da odigra loše dve partije zaredom, tako da je izašao i odigrao sjajno, vodio svoj tim sve vreme. To je bilo za očekivati - rekao je trener gostiju Tajron Lu posle meča.

Rezultati

Orlando - Golden Stejt 94:90

Njujork - Atlanta 111:117

Milvoki - Čikago 126:98

Denver - Los Anđeles Klipers 127:115

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)