Partizanova šok terapija: Crno-beli slomili Igokeu i utvrdili se na čelu ABA liga

Obradovićevi puleni su uhvatili brži hod početkom drugog poluvremena

Košarkaši Partizana ostvarili su bitnu pobedu u borbi za prvu poziciju ABA lige pošto su na svom terenu slavili protiv Igokee 83:70 i tako se, uz poneke uslove, prilično odvojili od drugoplasirane Crvene zvezde.

Crno-beli su sada na 19-3, a Zvezda to prati sa 18-2 i dve utakmice manje. Nema sumnje da će bitka za prvo mesto biti krajnje zanimljiva između dva večita rivala.

Igokea je odlično ušla u meč. Gurala je malo po malo, pravila razliku i ozbiljno zamislila Željka Obradovića koji je tajm-autom pokušao da probudi svoju ekipu.

Nije uspeo, nastavila se konfuzna igra u ofanzivi, primani su lako poeni sa distance, a mora se priznati i da su gosti imali perfektan šut za dva poena u jednom momentu (10/12).

Ipak, situacija počinje da se drastično menja u 13. minuti susreta kada Ledej i Panter preuzimaju palicu, te crno-beli dolaze do preokreta koji do kraja meča nije uspeo da dobije kontra odgovor.

Razlika je do poluvremena bila utvrđeno dvocifrena, a u trećoj deonici smo videli i ogromnih +21 za koje je bilo jasno da garantuju konačnu pobedu.

Nije se Igokea predavala, pokušala je preko Volera da zakomplikuje situaciju, ali je uspela da samo alarmira Partizan koji je stisnuo redove i poslednjih nekoliko minuta odigrao sigurno u defanzivi uz lake poene na obruču.

Upravo je Kevin Panter bio najefikasniji igrač susreta sa 18 poena (4/5 za dva, 3/8 za tri i 1/1 sa penala) uz po dva skoka i asistencije. Ispratio ga je Zek Ledej sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 11 uhvaćenih lopti uz tri asistencije.

Kod gostiju, najbolji je bio Nikola Tanasković sa 16 poena, a upravo je i on sa 7/8 za dva i 2/2 sa slobodnih bacanja zaslužan što je gostujući kolektiv imao čemu da se nada makar u prve dve četvrtine. Uz njega, Antabija Voler je postigao 17 poena, a probudio se tek u drugom delu igre kada je situacija skoro bila izgubljena. Na kraju, završen posao za crno-bele i glava okrenuta ka večitom rivalu koji ima zadatak da ostvari pobede kako bi promenio situaciju na vrhu.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut - KRAJ MEČA! Partizan je ostvario još jednu pobedu u ABA ligi!

9. minut (79:68) - Tri penala Volera su možda dala nadu, ali je Smailagić uzvratio trojkom i verovatno uništio sve snove Igokee.

8. minut (76:65) - Izgubljena je lopta od strane gostujuće ekipe i sada je put ka povratku veoma težak. Videćemo šta nam donose poslednja dva minuta.

7. minut (74:63) - Ledej je pogodio za tri, ali je u naredna dva napada izgubio loptu i bio nadskočen. Sreća, pa je Robinson gazio liniju kada je pogodio za tri poena.

6. minut (71:63) - Ponovo Voler i posle pauze. Izgubio je Smailagić loptu i dopustio Amerikancu da krene ka obruču. Fauliran je i razlika više nije dvocifrena.

5. minut (71:61) - Mora ponovo tajm-aut. Voler je vratio Igokeu na -10 jednom dalekometnom trojkom. Žoc je već iz igre izbacio Avramovića i Zagorca koji su indisponirani.

4. minut (69:58) - Ponovo je nervozan Željko Obradović i ne može da shvati zbog čega tako lako odbrana pada. Stivens drugi put u nizu probija i ide direktno na koš.

3. minut (67:54) - Talić je promašio otvorenu poziciju za osetniji prilazak crno-belima. Troše se prilike gostiju.

2. minut (67:52) - Dalas Mur vraća velikih +15. Sve manje je vremena za Igokeu da priđe i napravi utakmicu uzbudljivijom.

1. minut (65:52) - Loše veče za Aleksu Avramovića koji je pogodio samo jednom iz šest pokušaja

III ČETVRTINA

10. minut (65:51) - Trojka Zagorca za mirniji nastavak! Imaju crno-beli +14 i to je odličan zalog pred poslednju deonicu.

9. minut (62:51) - Dobra defanzivna rola obe strane. Ponovo, to više odgovara Žocovim momcima koji su mnogo bliži pobedi.

8. minut (62:51) - Čuva se ta dvocifrena prednost od strane domaćina. Probudio se gost, ali je posle naleta naleteo na zid.

7- minut (60:48) - Panter igra simultanku, skoro da nema promašaja iz polja. On je taj koji čuva prednost crno-belima.

6. minut (58:46) - Više je do opuštenosti Partizana koji je pomislio da je gotova stvar, ali će morati da se bore do kraja.

5. minut (55:37) - Odbrana je ta koja je radila posao sada, ali je popustila i gost se budi preko Volera. Sigurno da nisu još spremni da se predaju.

4. minut (53:33) - Energija je tu i crno-beli sada održavaju stečeno. Madar daje sebi za pravo da pokušava za tri poena, ali ne ide mu za sada. Pokrivaju ga saigrači.

3. minut (49:33) - Primljena je jedna laka trojka i Obradović odmah zove tajm-aut. Nije zadovoljan zbog otvorene situacije i lako primljenih pet poena u nizu.

2. minut (49:30) - Samo je Tanasković budan u gostujućem sastavu.

1. minut (49:28) - Sve dublje tone Igokea koja je veoma loše počela drugo poluvreme. Dijametralno različiti početak viđen je od strane crno-belih koji su uvezali 10 poena i sada su na ogromnih 21 razlike.

II ČETVRTINA

10. minut (39:28) - Potonuće Igokee je do odmora doseglo i dvocifreni minus. Panter se probudio na vreme i upisao sedam poena do poluvremena. Ipak, crno-beli drže situaciju pod kontrolom. Ledej je najefikasniji u redovima Partizana sa 10 poena uz sedam skokova, dok je fenomenalni Tanasković ostao usamljen sa 14. poena.

9. minut (34:28) - Ide koš za koš, što sada više odgovara crno-belima. Panter daje svoj doprinos.

8. minut (32:26) - A, ko će drugo, osim Tanaskovića. Dočekao je "pik en rol" i rešio situaciju za kratko buđenje gostiju.

7. minut (31:24) - Približavamo se kraju četvrtine, a Igokea je na samo četiri poena u čitavoj deonici. Serija od 14:0 Partizana je preokrenula situaciju.

6. minut (31:24) - Ispucava se Voler. Amerikanac ima tri promašaja samo u jednoj minut, a za to sledi kazna od Ledeja koji zakucava. Idemo na novi tajm-aut.

5. minut (29:24) - Traje Partizanova serija. Lesor sa slobodnih i Ledej "koust tu koust". Stoje gosti na istoj cifri već prilično dugo vremena.

4. minut (25:24) - Igokea se totalno izgubili u ofanzivi. Napravili su dva faula u napadu i polako gube momentum.

3. minut (25:24) - Sada je Bajić tražio tajm-aut, jer njegovi ne mogu da sačuvaju Lesora koji polako, na oba kraja terena, preuzima palicu. Uz to, Ledej ponovo pogađa za tri i Partizan ponovo ima prednost.

2. minut (20:24) - Pokazuje Obradović da se smiri situacija. I dalje situacija nije odmakla kontroli, potrebna je samo veća koncentracija u defanzivi.

1. minut (18:24) - Ledej trojkom popravlja utisak, ali kada protivnik ima 10/12 za dva poena, onda teško da ima leka za lak rezultatski povratak.

I ČETVRTINA

10. minut (15:20) - Madar siguran sa penala. Slabo ide šut za tri poena, ali sve je popravljivo i šteta nije prevelika.

9. minut (12:20) - Reket se slabo puni, Lesor promašuje oba puta sa slobodnih bacanja... Za sada, Partizan je u totalnoj konfuziji i minusu od osam poena.

8. minut (12:18) - Nikola Tanasković radi sjajan posao u prvih osam minuta i ima sjajnih 5/5 za dva poena uz dva penala.

7. minut (12:16) - Domaći moraju prsa u prsa i za sada je reket nezaštićen. Nema jasne slike još uvek, ali minusa zato ima.

6. minut (11:14) - Tanasković je taj koji prednjači u Igokei i zbog njega su gosti prisutni. Sada je i +3 za gostujući kolektiv.

5. minut (11:10) - Evo mini serije Partizana i reakcije nakon kratke pauze. Pivotirao je Lesor i pogodio, a onda je i Panter siguran bio za tri.

4. minut (6:10) - Upali su crno-beli u blagi kontra ritam na startu meča, pa su izgubili i vođstvo zbog Tanaskovića koji se najbolje pokazuje za sada. Ide tajm-aut Željka Obradovića koji nije zadovoljan ovim brzim preokretom.

3. minut (6:6) - Dva polaganja Tanaskovića i Jošila donela su egal u Beogradu.

2. minut (6:2) - Serija grešaka na obe strane završena je kontrom i zakucavanjem Alekse Avramovića.

1. minut (4:2) - Ofanzivni skok je proradio od samog starta za Partizan. Primili su poene sa penala, a ostalo dali iz reketa.

PRE MEČA

Crno-beli su u dosadašnjem toku sezone regionalne lige pretrpeli samo tri poraza uz 18 pobeda, dok se Igokea bori za mesto u plej-ofu uz priličo solidan učinak od 12-9 i u sjajnoj su poziciji da odu u završnicu takmičenja.

Sa tri trijumfa u nizu, gosti sigurno neće biti lak zalogaj za Partizan koji je takođe u naletu - ima pobedu protiv Budućnosti i protiv Metropolitana u poslednjem odigranom susretu.

Poslednji međusobni duel prošao je u velikoj drami i za zeru boljoj igri tima iz Humske koji je slavio sa 70:68.

Drži Partizan vrh tabele, doduše uz meč više od Crvene zvezde koja ima isti broj trijumfa (18) uz poraz manje.

Video: Koprivica samo što nije i Micova ubacio u koš: Zalepio ga je na poster monstruoznim zakucavanjem

(Telegraf.rs)