Jokić obara rekorde i razbija protivnike! "Čarobnjaci" pali pred naletom Srbina, umalo novi tripl-dabl!

Zaista, radi se o ozbiljnim brojkama Jokera

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić dostigao je cifru od 10.000 datih poena u NBA ligi, a do te veličanstvene cifre došao je tako što je u noći između četvrtka i petka odveo Nagetse do pobede protiv Vašingtona u gostima 127:109.

Jokić je umalo stigao do tripl-dabl učinka, što i nije neko iznenađenje ni ove sezone, a u još jednom sjajnom performansu je postigao 29 poena, 13 skokova i osam asistencija uz dve ukradene lopte i jednu blokadu.

Sve to je Srbin je učinio za nešto više od 26 minuta igre, a gađao je uz 8/12 za dva poena, 2/2 za tri i 7/7 sa slobodnih bacanja.

Jedini koji mu je oponirao u protivničkom sastavu jeste "izraelski Srbin", Deni Avdija, koji je bio najefikasniji u redovima Vašingtona sa 19 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

Nikola nije ni morao da ima neku preveliku minutažu, jer je Denver već na početku druge četvrtine imao +19, a pred poslednju četvrtinu je bilo skoro i 30 razlike.

U relaksiranoj rezultatskoj situaciji, Jokić je sklonio nogu sa papučice, dopustio ostalim saigračima da se razigraju i okrenuo pogled ka novom zadatku.

Mladi Nešon Hiland se sjajno pokazao u ovom meču sa 17 poena, a Monte Moris je dodao dva poena manje.

Video: Brejdi može u penziju, kvoterbek Jokić je tu: Dok se svi okrenu, asistencija preko terena već otišla

(Telegraf.rs)