Laso besan na suđenje protiv Zvezde: "Davidovac je napravio faul, sudije su bile užasne po nas"

Trener Reala nije bio zadovoljan arbitrima, ali je o Beogradu i Zvezdi pričao lepim rečima

Foto: MN Press

Trener Real Madrida Pablo Laso poručio je posle poraza od Zvezde od 65:62 da je njegova ekipa bila ispod nivoa u mnogim parametrima u ofanzivi, a nije bio zadovoljan ni arbitrima, za koje je rekao da su bili užasni po njegov tim.

- Kada sam došao ovde, znao sam da će biti težak meč, mislim da isto misli i trener protivnički trener. Moramo da se adaptiramo na suđenje, i za mene je jednostavno, mogu da kažem "ok, sudije su bile užasne za nas". Verovatno je Davidovac faulirao u toj situaciji, jer je hteo da faulira da spreči tri poena. To je bila dobra odluka sa njegove strane, ali sudije nisu reagovale tada, ali trebalo je - rekao je Pablo Laso o situaciji u poslednjem napadu Reala, kada je Ljulj promašio šut za tri poena za produžetak.

Osvrnuo se i na problem svoje ekipe, koja previše razmišlja o postizanju koševa uz što više šutiranja.

- Problem je što mnogo šutiraju, imam mnogo igrača koji vole da šutiraju, oni su srećni kada štuiraju, šutevi su veoma bitni u košarci, ali ne i jedino što je bitno, bitni su skokovi, pas, igra u ofanzivi... Mi mnogo toga nismo uradili dobro večeras, to je Zvezdi dalo samopouzdanje. Nismo imali solidno izdanje za pobedu, ali morate da odate priznanje i protivniku, jer ima i do njihove igre.

- Ovde je uvek teško, igrali smo ovde sjajne mečeve, pobeđivali, gubili, ali uvek smo očekivali teške mečeve, tako je bilo i sada.

Upitan je Laso i o tome što Beograd organizuje Fajnal for Evrolige, a upravo je Laso došao ovde do titule.

- Sećam se te noći, uvek pričam o Beogradu kao košarkaškom gradu, pričam sa decom, oni žele da se vrate u Beograd - zaključio je trener kraljevskog kluba.

(Telegraf.rs)