Kraj jedne ere: Najbučnija NBA hala se ruši, Divac i Peđa pisali istoriju

Srbi su bili važan deo ove slavne istorije

Foto: youtube/Sacramento Kings

Godinama jedna od najnegostoljubivijih lokacija za protivničke ekipe u NBA ligi, čuvena "Arko Arena", odlazi u istoriju i biće uskoro srušena kako bi se na tom mestu izgradio medicinsko-univerzitetski centar po već utvrđenom planu gradskog veća.

Sakramento Kingsi su danas objavili da će 19. marta ekipa odigrati poslednji meč u kultnoj hali i pozvala navijače da prisustvuju istorijskom trenutku. Iako je hala godinama menjala nazive, pa se tako zvala i "Sleep Train Arena" i "Power Balance Pavilon", svim ljubiteljima košarke, posebno u Srbiji, ostaće upamćena po svom prvom i "originalnom" nazivu.

Naravno, zbog činjenice da su pod svodovima "Arko Arene" Peđa Stojaković i Vlade Divac, zajedno sa sjajnom generacijom saigrača, "žarili i palili" najjačom ligom sveta, na vhuncu moći bili i nadomak finala plej-ofa.

Kingsi su se 2017. godine preselili u novu halu "golden Center 1" i tmao igraju i danas svoje utakmice, a tek sporadično su se vraćali u "Arko Arenu", u predgrađu Natomas.

- Sada kada zatvaramo i poslednje poglavlje arene u Natomasu, pozivamo navijače da poslednji put posete našu "staru štalu" - rekao je vlasnik i predsednik Sakramento Kingsa Vivek Ranadive.

- Ta arena je bila nadaleko poznata kao najbučnije mesto u NBA, a sećanja kojasu tamo nastala ostaće zauvek jer jedina stvar koja ostaje zauvek je strast i odanost naših navijača - dodao je Indijac.

"Arko Arena" je otvorena u novembru 1988. sa kapacitetom od 17.000 navijača.

Sakramento Kingsi su 9. aprila 2016. godine odigrali poslednju utakmicu u areni, posle 28 sezona na toj lokaciji. 

Video: Dag Kristi za Telegraf o Bogdanoviću, Divcu, Stojakoviću i Kingsima

(Telegraf.rs)