Neverovatno: Kari Pešić došao na konferenciju, slovački novinari mu nisu postavili nijedno pitanje

Selektor je posle uvodnog izlaganja sa Dušanom Ristićem zahvalio domaćinima na lepom prijemu

Foto: Youtube / Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je i večeras u Slovačkoj u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (63:71). Iako je bilo manjih problema, ne može se reći da je trijumf Orlova ni u jednom momentu bio pod znakom pitanja ili opasnosti.

Na konferenciji za medije desila se i pomalo čudna situacija. Iako je pred slovačkim kolegama stajao jedan od najboljih trenera Evrope, Svetislav Pešić, oni mu nisu postavili nijedno jedino pitanje. Naš selektor je tako imao samo uvodno izlaganje na engleskom jeziku u kojem je pohvalio naše momke na pobedi.

- Čestitke mojim momcima i timu. Nije bilo lako igrati ovde i u Beogradu protiv Slovačke, oni su tim koji zna šta želi da igra u svakom momentu. Ključ je kako smo se pripremili za ovaj meč u kratkom periodu, oni su dobro igrali u odbrani, nije bilo lako... Ali imali smo individualni entuzijazam i tako smo pronalazili rešenja. Imamo tim sa mladim igračima, treba im dati slobodu da igraju u napadu, treba im smirenosti u odbrani. U obe utakmice je to bilo važno, za nas je isto tako važno što smo pobedili. Ovo je kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo, ovo je zvaničan meč i svaki takav želimo da dobijemo, ali želeli smo nešto i više, da vidimo da napravimo selekciju za ovaj olimpisjki ciklus, da vidimo sve igrače. Gledaćemo ih u novembru, hoćemo da ih vidimo da napreduju. Imaju talenat. Ovo je naš drugi cilj koji smo imali protiv Slovačke - istakao je selektor Srbije, Svetislav "Kari" Pešić.

Obratio se slovačkim novinarima i naš centar, Dušan Ristić, koji je danas odigrao vrlo dobru partiju u dresu reprezentacije Srbije i bio je dvocifren sa 12 poena.

- Pre svega, svaka čast nacionalnom timu Slovačke. Dobro su počeli meč, dobro su nas skautirali u ovih par dana i svih 40 mintua su igrali jako čvrsto. Većinu vremena smo mi dobro igrali, a oni su sa druge strane pogodili nekoliko trojki, dobro su trčali, pogotovo u toj trećoj četvrtini. Na kraju smo pobedili solidnom razlikom i srećni smo zbog toga - rekao je Ristić.

Video: Zbog ovog gesta u prvom napadu u finalu Kupa navijači Zvezde sprdaju Aleksu Avramovića

(Telegraf.rs)