Hrvati u teškoj situaciji posle trećeg uzastopnog poraza, pala i Slovenija

Nekoliko neočekivanih rezultata u kvalifikacijama

Printskrin: Youtube/FIBA - The Basketball Channel

Košarkaši Slovenije poraženi su na gostovanju od reprezentacije Finske rezultatom 86:76, u okviru 3. kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo!

Slovenci, koji su važili za favorita na dalekom gostovanju, tokom gotovo čitavog toka meča su bili u zaostatku, da bi na početku poslednje deonice Finska serijom 11:0 definitivno prelomila meč u svoju korist.

Fince je do pobede vodio Sasu Salin koji je ubacio 25 poena, dok je na drugoj strani isto toliko poena postigao Zoran Dragić. Obe ekipe sada imaju skor 2-1, kao i Švedska koja je u gostima dobila Hrvatsku sa 70:64.

Iako je Švedska u većem delu meča bila u prednosti, Hrvatska je uspela da se pred kraj meča vrati u potpuni egal i da izjednači na 60:60.Ipak, to je bilo sve što su izabranici Damira Mulaomerovića uradili, pošto je na kraju Švedska mirno rešila meč.

Tomislav Zubčić 20 poena bio je najefikasniji u redovima Kockastih koji sada imaju 0-3, dok je  Viktor Gadefors sa 16 poena bio najbolji u gostujućem timu. Simon Birgander je imao 12 poena i 12 skokova.

Hrvatska se sada nalazi u teškoj situaciji, jer je poznato da prve tri selekcije iz grupe idu dalje i ukrštaju sa narednom grupom. Uz to, bodovi se prenose u narednu rundu.

Video: Kari progovorio o strancima u reprezentaciji: Ne vidim nikakav problem u tome

(Telegraf.rs)