Evroligaški haos zbog rata u Ukrajini: Tri meča otkazana, Žalgiris neće da putuje u Rusiju!

Invazija ruskih snaga na Ukrajinu razara sve

Foto: Marko Jovanović

Prvo korona, pa sad rat. Muke po Evroligu se nastavljaju, ali je košarka, naravno, sada u potpuno drugom planu u jeku invazije ruskih snaga na Ukrajinu.

Evroliga je u toku dana sazvala hitan sastanak i nakon njega obavestila javnost da se neće igrati tri utakmice aktuelnog kola, na programu danas i sutra, u kojima su akteri ruske ekipe. Evroliga je odložila mečeve Bajern - CSKA, Baskonija - Uniks i Zenit - Barselona.

Zasada nije poznato da li će i kada ovi mečevi biti odigrani, i da li će se uopšte igrati, ili će pobede biti pripisane rivalima ruskih predstavnika u eliti.

U međuvremenu, oglasio se i litvanski Žalgiris koji je najavio da neće putovati u Rusiju na mečeve sa CSKA i Zenitom, koji su im ostali do kraja sezone sa ruskim timovima. Litvanski prvak igra sa CSKA 25. marta, a sa Zenitom 8. aprila.

- Kao što smo i najavili, inicirali smo razgovor sa Evroligom o trenutnoj situaciji. Iako će liga o svim pitanjima razgovarati na sutrašnjem sastanku, odlučili smo da je takva reakcija prespora i već smo doneli odluku - rekao je generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motiejunas.

- Žalgiris neće ići u Rusiju, gde je trebalo da se igraju dupli mečevi sezone. Razgovaraćemo sa zapadnoevropskim klubovima koji se takmiče u Evroligi i ponudićemo da donesemo zajedničku odluku ne samo da ne igramo utakmice već i da bojkotujemo utakmice sa svim ruskim timovima - dodao je GM Žalgirisa.

Video: Rođen je da cepa mreže: Dušan Vlahović je majstor i za košarku, pogledajte kako kida mrežicu

(Telegraf.rs)