Košarkaši Barselone odložili put u Rusiju, Evroliga izdala saopštenje, Žalgiris uz Ukrajince

Vanredno je i u elitnom evropskom takmičenju koje, zasad, ide po planu, ali situacija se može promeniti svakog dana

Foto: MN Press

Invazija Rusije na Ukrajinu potpuno je poremetila planove sportskih organizacija na Starom kontinentu, gotovo da je vanredno stanje u UEFA koja će najverovatnije izmestiti finale Lige šampiona iz Sankt Peterburga, a serija sastanaka na snazi je i u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju Evroligi.

Zbog novonastale situacije u Ukrajini Barselona je odložila put za Sankt Peterburg, gde sutra igra sa Zenitom, i prema poslednjim informacijama odluka Katalonaca je da tek na dan meča putuju za Rusiju i da se vrate odmah po završetku utakmice.

Košarkaši Barse su, kao i svi, sada u statnju potpune neizvesnosti, čekaju odluku viših instanci, a neki od njih nikako ne žele da putuju u Rusiji.

To je čak i javno rekao Jasikevičijusov adut Aleks Abrinjes.

- Pa, ne želim baš da putujem u Rusiju danas - napisao je Abrinjes u poruci.

Španski mediji pišu da dodatni problem za Barsu leži u tome što u svojim redovima ima dvojicu Amerikanaca, Dejvisa i Hejsa, čiji je ulazak u Rusiji moguće neizvestan usled zategnutih doplomatskih odnosa dve supersile i sankcija koje su jedne drugoj nametnule, i tek će.

U međuvremenu, Evroliga je izdala saopštenje u kojem je obavestila javnost da će u petak, 25. februara sazvati hitan sastanak za sve klubove učesnike na kojem će se razmotriti trenutna situacija zbog rata u Ukrajini, i odlučiti o narednim koracima.

Jedan od tih klubova je i Žalgiris koji je u toku dana na svom tviter nalogu objavio poruku podrške ukrajinskom narodu uz fotografiju litvanskih navijača sa transparentom "Ukrajinci, Litvanija je uz vas". Pozdaina Žalgirisovog grba na društvenim mrežama je obojen u ukrajinske boje.

Video: Košarkaš tverkuje na košu: Napravio spektakl od đuskanja, a tu se nije zaustavio

(Telegraf.rs)