Posledica FIBA-Evroliga kurcšlusa: Srbija i Zvezda u istom danu, gotovo u isto vreme!

Zbog "gluvih telefona" najjače klupske organizacije i krovne košarkaške organizacije, svedočimo poklapanju mečeva nacionalnih timova i najboljih ekipa te države

Foto-montaža: MN Press

Srpski košarkaški timovi u petak će imati važne izazove i na klupskom i na reprezentativnom planu, i što je neobično, i verovatno prvi put od kada se desio rascep između FIBA i Evrolige dogodiće se da srpski prvak i srpska reprezentacija igraju svoje mečeve gotovo u isto vreme.

Kao što je poznato, Pešićev tim čeka okršaj sa Slovačkom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, taj duel igra se u petak od 20:30 sati u hali "Pionir", a u isto vreme, u Atini, uveliko će da bukti košarkaški rat Panatinaikosa i Zvezde za evroligaške bodove. Vrlo bitan meč za oba tima.

Taj duel kreće od 20 sati.

Ne pamtimo da smo ikad imali sličnu situaciju, pa će ljubitelji košarke u petak verovatno "šaltati" kanale ne bi li ispratili utakmice nacionalnog tima i najboljeg predstavnika zemlje u Evropi. Ili će se ipak odlučiti za jednu opciju.

Poklapanje Zvezde i Srbije, ipak, nije usamljen slučaj ove nedelje u Evropi, jer će se ista situacija dogoditi i Litvancima, i Italijanima. Identična. Samo dan ranije.

U četvrtak će u okviru FIBA kvalifikacija snage odmeriti Bosna i Hercegovina i Litvanija (20), a sat vremena ranije igraće prvak Litvanije Žalgiris i Real Madrid u okviru Evrolige.

Istog dana i reprezentacija Italije, naravno oslabljena za evroligaške snage, igrati sa Islandom kvalifikacije (21), a samo 15 minuta ranije megdan će podeliti najbolji italijanski tim Armani i olimpijakos u Atini.

Jedno je jasno posle ovakvog poklapanja, FIBA i Evroliga rade protiv košarke.

(Telegraf.rs)