Sraman potez Partizanovih Srba, Grobari gađali Delije bakljom: 5 stvari iz Čaira koje niste videli na TV-u

Telegraf vam donosi situacije iza kulisa koje televizijske kamere nisu zabeležile tokom finala Kupa

Printskrin: Telegraf

Crvena zvezda je osvojila Kup Radivoja posle ubedljive pobede u Nišu, gde su dominirali od početka do kraja meča uz konstantno vođstvo. Atmosfera u Čairu bila je zapaljiva i napeta, uz sjajno navijanje, ali i neke ružne momente poput vređanja Željka Obradovića na jednoj, kao i Nebojše Čovića i njegove porodice na drugoj strani.

Bilo je i problematičnih situacija među naijačima, međusobnog gađanja i prozivanja, "treš toka" među igračima, kao i nekih neobičnih navijača koji su delovali kao da su zalutali na tribinama.

Nezadovoljni su bili igrači Partizana, što je i logično, jer su odigrali ispod svakog proseka. A upravo su se srpski igrači koji igraju za crno-bele poneli nesportski tokom dodele medalja i na taj način pokazali da ne poštuju instituciju domaćeg Kupa, za razlku od stranaca.

Kao što ste i navikli, Telegraf vam donosi pet detalja koje niste mogli da vidite na TV-u tokom finala Kupa Radivoja Koraća.

Skidanje medalja Partizanovih domaćih igrača

Video: Više poštuju srpski Kup?! Domaći igrači u Partizanu odmah skinuli medalje, a stranci nisu

Srpski košarkaši koji igraju za Partizan posebno su podbacili na derbiju. Svi zajedno postigli 5 od ukupno od 68 poena Partizana u finalu, od čega Avramović četiri i Trifunović jedan.

Frustraciju zbog očajne igre iskazali su na ceremoniji dodele medalja. Svoje srebrne medalje su svi do jednog od domaćih igrača skinuli sa vrata istog momenta kako su ih dobili.

Za razliku od njih, stranci koji igraju za Partizan zadržali su svoje medalje. Medalju je skinuo i Željko Obradović, ali za njega i može da se ima razumevanja, jer mu je ovo, kako kaže, bilo 61. finale u karijeri, a posle toliko osvojenih trofeja on to sebi i može da dozvoli.

Ali, za igrače, među kojima je i ovo finale jedan od najvećih uspeha u karijeri, to i nije slučaj, jer na ovaj način nisu iskazali poštovanje prema instituciji Kupa Radivoja Koraća. Sledeći put je bolje da se dokažu na terenu, nego da skidanjem medalje

Grobari gađali Delije bakljom tokom slavlja

Pirotehnika je viđena na obe strane u Čairu, u jednom momentu je moglo da bude i povređenih. Najveći incident viđen je tokom četvrte četvrtine, kada je izbio požar u loži gde je bio predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Ali, ono što mnogi nisu videli, jeste momenat na kraju meča, kada je tokom slavlja igrača Zvezde sa tribine na kojoj su Grobari poletela baklja ka navijačima Zvezde. Pošto nije dobačeno do gornjeg dela tribine na kojoj su Delije, baklja je pala ispod tog nivoa, na kojoj je obična publika i na kojoj su često i ljudi sa malom decom, pa je pukom srećom izbegnuta teža povreda.

Obezbeđenje reagovalo zbog Grobara i nezadovoljnih navijača Zvezde

Bilo je i prolematičnih scena kada se jedan navijač Partizana sa šalom crno-belih oko vrata našao na delu tribina gde su većinski bili smešteni navijači Zvezde. Na njegovu sreću nije bio na gornjem delu tribine, gde su bile Delije, nego obični simpatizeri, pa je samo bilo negodovanja, posle kojeg je reagovalo obezbeđenje i sprečilo eventualni sukob, dok je Grobar morao da sedne.

Tamnoputa devojka u neverici na tribinama

Video: Gleda okolo da li je zalutala: Tamnoputa devojka na tribinama tokom finala Kupa u Nišu

Još jedan interesantan kadar na tribinama. Tamnoputa devojka bila je na tribinama Čaira sa zbunjenim pogledom je posmatrala dešavanja u hali i na tribinama.

Grobari umalo zapalili svoju zastavu

Mnogi su videli da je u loži gde je bio Ostoja Mijailović došlo do manjeg požara, zbog čega je predsednik Partizana morao da se evakuiše sa svog mesta. Požar je izbo tako što je na tribini iznad lože, gde su bili Grobari, upaljena baklja.

Ali na požar je uticalo to što je vatra zahvatila zastavu Grobara, koju su navijači Partizana u želji da je što pre ugase počeli da tresu, nakon čega je baklja propala kroz zapaljivi krov od kojeg je napravljena loža.

Video: Neverovatne scene u Nišu: Žandarmerija s dugim cevima čuvala da neko ne uleti na teren posle finala

(Telegraf.rs)