Radonjić o tome da je Zvezda igrala prva pred finale: "Radi se o samo par sati, ne bih to uopšte apostrofirao"

Trener Zvezde kaže da će tim pokušati da se pripremi što je bolje moguće za sutrašnji meč

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su nakon daleko bolje odigranog drugog poluvremena uspeli da savladaju Megu (72:53) i sada čekaju rivala u borbi za Žućkovu levicu. Biće to ili Partizan ili FMP, što ćemo saznati nešto kasnije večeras.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić pre svega je dao kratak komentar o utakmici, istkavši da je njegov tim uradio dovoljno da dođe do pobede.

- U suštini, postojala je jedna agresivnost da se dobije meč, to smo uradili... Početak je bio ne tako dobar, bilo je grešaka u oba pravca, nismo uspevali da uđemo u ritam. Mega je talentovan tim,  koristio je sve to u tom prvom kvartalu. Igrali smo utakmicu pre oko 30 dana i bili smo svesni da ćemo morati da uložimo dosta da dođemo do pobede. Podigli smo potom nivo odbrane, bili bolji napadački, pronašli rezultat. Nastavili smo potom u tom ritmu. I tako smo slavili večeras. Zahvalio bih se našim navijačima na sjajnoj podršci - rekao je Radonjić.

Delovalo je da je Zvezda popravila defanzivnu tranziciju onoliko koliko je mogla.

- Svakako je to bilo jako važno, uspeli smo da budemo dobri, bolji nego u ABA ligi u toj tranzicionoj odbrani. Protiv Mege to mora da se uradi - dodaje crnogorski stručnjak.

Upitan da prokomentariše da li Zvezda ima određenu prednost zbog toga što je igrala prvo polufinale, Radonjić je odmahnuo glavom.

- Radi se o samo par sati, ne bih apostrofirao to. U svakom slučaju pokušačemo da se pripremimo i odigramo što bolje sutra u finalu - ističe Dejan.

Prokomentarisao je da li je nešto bilo loše u igri Crvene zvezde večeras.

- Smatram da je taj odbrambeeni deo bio dobar osim na početku, mi smo uspevali da proizvedemo neke lake poene, što bi bilo dobro da popravimo. Pre neki dan smo šutirali dobro, danas slabije, videćemo kako će to biti sutra - ističe Radonjić.

Mnogo puta je večeras "vikao" na igrače na klupi kod situacija 2+1 za tim Mege. Bio je jako kratak.

-  Mislim da sam bio vrlo konkretan - zaključio je Radonjić.

Foto: MN Press

Kratak komentar susreta dao je i Nikola Ivanović, istakavši da je zadovoljan kako je raspoređena minutaža njegovih saigrača večeras.

- Malo lošiji i nervozniji start, što nije bilo očekivano, ali generalno poslednja dva dana moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali i rasporedili minute. Moramo da budemo zadovoljni, igrali smo protiv Mege nedavno, nezgodna je ekipa, koja igra u visokom ritmu, ali već posle druge četvrtine smo uspeli da kontrolišemo meč i da slavimo.

Video: Serija 18:5 i moćna odbrana dovoljni za novo finale Kupa: Zvezda prejaka za Megu

(Telegraf.rs)