Borac lak plen za Pantere: FMP sad čeka Partizan, Čačane koštalo loše otvaranje meča

Ubedljiva pobeda ekipe iz beogradskog predgrađa u prvom meču drugog dana na Kupu Radivoja Koraća u Nišu

Foto: MN Press

Obećavalo je da će biti dramatično, ali od uzbuđenja nismo videli ništa. FMP je vrlo lako uspeo da obezbedi prolazak u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom protiv Borca, koja se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje. Panteri će sutra uveče sačekati pobednika okršaja između Partizana i Borca iz Zemuna, koji se sastaju nešto kasnije večeras - 88:77.

Utakmica koja je na papiru bila možda i najujednačenija od svih četvrtfinalnih na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća, nije to pokazala kroz prvo poluvreme. Čačani nisu ličili na ekipu koja je u poslednjih nekoliko kola uspela da dobije par teških mečeva, a FMP je znalački to koristio na drugoj strani terena.

Trojke su bile jedna od glavnih boljki ekipe Borca, pošto su za uvodnih 20 minuta uspeli da ubace svega 2/16 sa distance. Kada se na to nadoveže dvocifren broj izgubljenih lopti, jasno je zbog čega je FMP u par navrata uspevao da ode i na prednost veću od 20 poena.

Daleko od toga da su i Panteri blistali. Naprotiv, ali su pored toga imali daleko stabilniju igru od ekipe Marka Marinovića i kroz uvodni deo susreta stekli su kapital koji su potom znalački sačuvali do poslednjeg zvuka sirene i tako postali treći polufinalisti ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

Vrlo loše je Borac otvorio utakmicu, o čemu svedoči i broj postignutih poena u prvoj četvrtini koji je ostao na jednoj cifri. Sa druge strane, FMP je uglavnom kroz igru iz reketa i nadmoć u skoku uspevao da dođe do lakih poena i da stekne dvocifrenu prednost nakon uvodne četvrtine.

Očekivala se kakva-takva reakcija Borca u drugoj četvrtini, međutim umesto toga videli smo nastavak serije ekipe iz Železnika. Vrlo brzo stigao je sastav Nenada Stefanovića i do maksimalnih +22, posle čega je ipak došlo do određene stabilizacije kod čačanskog tima i pred sam kraj poluvremena imali su mogućnost čak i da se vrate na jednocifrenu prednost, ali je usledio niz izgubljenih lopti i FMP je zadržao svoj kurs.

Foto: MN Press

Ni drugo poluvreme nije počelo dobro po ekipu Borca. Puna četiri minuta nismo videli nijedan jedini koš za sastav iz Čačka, dok je za to vreme FMP ponovo uspeo da "pobegne" na +20. I dalje smo gledali jako tvrdu utakmicu, na mali broj poena i uz dosta borbe. Međutim, trojka Radovana Đokovića na isteku treće četvrtine kao da je ipak nagovestila da se Čačani neće tako lako predati.

Poslednja deonica krenula je sa još dve trojke Borca i vrlo brzo je prednost Pantera "skliznula" na 12 poena, gde nije bila još od kraja prvog poluvremena. Morao je da reaguje i Stefanović minutom odmora, kako bi probudio svoje igrače. I u tome je i uspeo, ponovo je razlika "narasla" i pobednik susreta ipak nije bio doveden u pitanje.

Statistika utakmice

FMP - Borac Čačak 88:77 (19:8, 20:18, 23:18, 26:33)

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 1.200

Sudije: Ilija Belošević, Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtović

FMP: Gušić, Pavićević 4, Vujičić 5, Džons 6, Šaranović 12, Tasić 19, Izundu 6, Simović 10, Nerandžić 9, Stepanović 10, Manojlović 7, Lakić

Borac Čačak: I. Đoković 1, Ćurčić, Hejl 8, Sanadze, R. Đoković 13, Lopez 5, Tomašević 8, Pecarski 18, Marinković 5, Novaković 11, Todorović 2, Čarapić 6

Video: Radonjić hvali navijače: Večeras je bilo baš prijatno za nas

(Telegraf.rs)