Ristić pred novo reprezentativno okupljanje: “Impresionira me Pešićeva količina znanja“

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igrač Fuenlabrade redovno prati i igre Crvene zvezde u Evropi

Foto: Printscreen Youtube

Košarkaši Srbije naredne sedmice u petak igraju protiv Slovačke u okviru trećeg kola FIBA kvalifikacionog prozora za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine. Nakon prva dva meča, Orlovi imaju polovičan skor.

Čovek koji se u poslednje vreme stalno odaziva pozivu selektora je Dušan Ristić. Nekadašnji košarkaš Zvezde je u razgovoru za 24sedam govorio o radu sa selektorom Karijem Pešićem.

- Teško je bilo šta reći o njemu što nije već rečeno. Stvarno je vrhunski trener, sa vrhunskim znanjem. Mene je za tih desetak dana najviše impresioniralo njegova količina znanja i akcenat na sitnim detaljima. A to mi znači i za celu karijeru. Veliko je iskustvo za svakog igrača da trenira sa njim. Da uči od trenera kao što je on. Veliko iskustvo – rekao je Ristić za 24 sedam.

Potom je istakao da redovno prati i utakmice Crvene zvezde, naročito kada je reč o Evroligi. U ABA ligi se desi da se susreti poklope sa odigravanjem mečeva Fuenlabrade.

- Pratim Zvezdu. U Evroligi gledam svaku utakmicu, u ABA ligi malo ređe zbog rasporeda. Dobro igraju, stvarno kvalitetnu košarku, timsku. Zna se ko šta radi. Imali su nesreću da se koronom zarazio ceo tim. To ih je malo usporilo u januaru. Da toga nije bilo, rezultati bi sigurno bili bolji, posebno u Evroligi. Biće zanimljivo gledati ih do kraja sezone – dodao je Ristić.

Srbija u narednom prozoru dva puta igra sa Slovacima, prvo u Beogradu 25. februara od 20.30 časova, a potom i u Levicama tri dana kasnije od 18.00 časova.

Video: Košarkaš tverkuje na košu: Napravio spektakl od đuskanja, a tu se nije zaustavio

(Telegraf.rs)