Enes "Sloboda", a nema slobodu: Turčina niko neće, pregovaraće za klub sa premijerom Grčke

Od momenta kada se politički angažovao Kanterova karijera je krenula nizbrdo

Foto: Profimedia/Getty images/Sarah Stier

Turski košarkaš Enes Kanter (29), od skoro promenjenog imena Enes "Freedom" (sloboda) trenutno je bez kluba i potpuno je neizvesno kako će dalje teći njegova karijera i da li će uopšte više igrati profesionalnu košarku. Turski centar je nedavno trejdovan iz Bostona u Hjuston, koji ga nije video u svojim planovima, pa ga je otpustio - i sada je košarkaš slobodan u izboru nove sredine.

Međutim, iz ugla neimenovanog generalnog menadžera jednog od NBA klubova, Kanter će teško naći novo uhlebljenje, ali ne zbog svojih političkih stavova, već zbog činjenice, tvrdi GM, da igra "staromodnu košarku".

- Nisam siguran da će ga iko više potpisati, možda neće. Iz košarkaškog ugla, to je zaista upitno. Mislim da neće dobiti posao zbog onoga što je pričao i rekao, mislim da jednostavno ne igra odbranu, a igra se menja. Deluje mnogo starije nego što zaista jeste - izjavio je neimenovani GM jednog NBA kluba.

Kanteru sada ostaje Evropa kao opcija, gde je poslednji put igrao za Fenerbahče u sezoni 2008-2009, međutim sada bi povratak u Tursku bilo ravan samoubistvu jer ga Erdoganov režim označio kao teroristu i bio bio uhapšen čim bi kročio u zemlju.

Naredni korak za Kantera, kako je sam otkrio, je poseta Grčkoj i to premijeru Kirjakosu Micotakisu sa kojim će razgovarati na temu turskih izbeglica, a istovremeno ima ideju da u Grčkoj nastavi karijeru.

- Sad kad imam američki pasoš, planiram da posetim Grčku i da se vidim sa premijerom, da razgovaramo o potiskivanju turskih izbeglica. U zavisnosti od toga kako prođe taj razgovor, pričaću sa njim i o mogućnosti da zaigram u grčkoj - rekao je Kanter za "OPEN TV".

Turski centar je nedavno, takođe u razgovoru za ovu televiziju, izjavio da mu je želja da zaigra za panatinaikos, a navodno je kao posrednik doprineo da njegov bivši saigrač iz Niksa Mario Hezonja pređe u tabor atinskih Zelenih.

Video: Košarkaš tverkuje na košu: Napravio spektakl od đuskanja, a tu se nije zaustavio

(Telegraf.rs)