Srbija ima Ivon, a Bosna ženskog Durenta: Džonkuel sa 36 poena i 23 skoka odvela BiH na SP!

Košarkašice BiH u Osaki izborile plasman na Mundobasket, Džonkuel Džons je naprosto raznela Japanke sa 36 poena i 23 skoka - indeksom 51!

Foto: youtube/FIBA

Košarkašice Bosne i Hercegovine plasirale su se na Svetsko prvenstvo u Sidneju ove godine, tamo su otišle sjajnim igrama, delom i spletom okolnosti (Belorusija odustala zbog korone) na kvalifikacionom turniru u Osaki gde je, malo je to reći, briljirala devojka sa Bahama Džonkuel Džons.

Svaki ljubitelj košarke koji drži do sebe mora da je čuo dosad za Džonkuel Džons, jednu od najboljih igračica na svetu, devojku koja je direktno zaslužna to što će BiH na završnu smotru najboljih košarkašica sveta. ona je upravo ono što je za Srbiju Ivon Anderson i kao i naša Ivon, Donkuel je odvela svoj tim na Svetsko prvenstvo.

Džonkuel je u meču protiv Japana odigrala nestvarnu partiju, za alamanahe FIBA i košarke, ubacila je 36 poena, imala i 23 skoka, režirala preorket za konačnu pobedu 87:82, čime je BiH anulirala debakl od Kanade i budući da su Beloruskinje odustale, donela prolaz na Mundobasket.

Džons, MVP ženske NBA lige iz prošle sezone, protiv Japanki je imala indeks korisnosti 51 i na upravo završenom kvalifikacionom turniru u Osaki proglašena je za MVP-ja turnira.

- Nismo najbolje igrale juče, ali znale smo da možemo bolje. Kada obučemo ovaj dres znamo da predstavljamo našu državu i da moramo dati sve od sebe. Presrećna sam, sve devojke su odigrale svoje uloge i uspjele smo da dođemo do pobede - rela je posle meča Džons koja na terenu i građom, i govorom tela, i potezima, izbačajem lopte, neodoljivo podseća na zvezdu NBA Kevina Durenta. Čak nosi i broj koji ima i as Bruklina.

O svojim sjajnim igrama je rekla:

- Uvek nađem nešto u čemu mogu da napredujem dodatno. Da sam imala i pet poena bila bih srećna sa pobedom. Presrećna sam i ostvarili smo ono što smo želeli.

Pogledajte i uživajte u nekim od najboljih poteza košarkašice ruskog Jekaterinburga za koji nastupa dok traje pauza u WNBA ligi.

(Telegraf.rs)