"El klasiko" se pretvorio u "el tragiko" za Real: Barsa posle 24:2 do rutinske pobede

Krah Madriđana kakav dugo nije viđen

Foto: MN Press

Derbi Evrolige koji to nije bio ni u tragovima: košarkaši Barselone akumulirali su nestvarnu prednost u "el klasiku" već posle deset minuta igre (28:8), a onda, do kraja, sasvim rutinski rešili meč u svoju korist - 86:68.

Bilo je i 24: 2 u jednom trenutku...

Katastrofa Madriđana bila je tada na pomolu, Katalonci su potpuno dominirali igrom i išli su u tom momentu ka najubedljivioj pobedi nad večitim rivalom ikada, ali je nastavak doneo ujednačeniji odnos i na kraju "pristojan" poraz tima Pabla Lasa.

Duel Barse i Reala bio je okršaj dva prvoplasirana tima na tabeli Evorlige, Madriđani su do ove runde bili na skoru 20-4, Barsa sa pobedom manje, i stoga se očekivao u najmanju ruku neizvestan duel, ali je već prva deonica, potpuno nenadano, protekla u igri mačke i miša.

Barsa je brzo otišla na dvocifrenu razliku, Real je promašivao, promašivao i promašivao... Tavares je sporadično popravljao utisak dominacijom u reketu, međutim gosti su do tada već akumulirali ubedljivu razliku i nastavili da zatrpavaju koš rivala uz, na momente, egzibicionu igru.

Tavares je na kraju bio najupečatljivija figura u poraženom timu sa 25 poena, niko mu od saigrača nije bio ni blizu napadačkog učinka, dok su gosti u svojim redovima imali čak petoricu sa dvocifrenim košgeterskim bilansom. Briljirao je Laprovitola sa 20 poena i pet ubačenih trojki iz pet šuteva. Eksum je dao 13, Dejvis 11, a Kjurik i Kalates su dododali po 10 poena.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

Četvrtak

Alba - Zenit 76:67

Monako - Žalgiris 82:83

Olimpijakos - Anadolu Efes 87:85 posle produžetka

Makabi Tel Aviv - CSKA 84:75

Olimpija Milano - Baskonija 89:78

Petak

Uniks Kazanj - Crvena zvezda 77:84

Asvel - Panatinaikos 63:76

Real Madrid - Barselona 68:86

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)